Acasa Industrie Germanii de la ZF Friedrichshafen cumpara cu peste 13 miliarde dolari prodcatorul de componente auto TRW

Germanii de la ZF Friedrichshafen cumpara cu peste 13 miliarde dolari prodcatorul de componente auto TRW

de Redactia 0-100.ro

(sursa - ZF Friedrichshafen)

Germanii de la ZF Friedrichshafen au ajuns la un acord si vor cumpara cu 13,5 miliarde dolari TRW Automotive, producator de sisteme de siguranta auto cu productie si in Romania. Cele doua companii au vanzari anuale cumulate de circa 40 miliarde dolari si unul dintre motivele achizitiei tine de dezvoltarea masinilor care se conduc singure. Cele doua companii au in total peste 135.000 de angajati. Suma de 13,5 miliarde include si datoriile.

ZF (Zeppelin Foundation) are sediul in orasul german Friedrichshafen pe malul lacului Konstanz si furnizeaza componente legate de ambreiaj, sisteme de directie si de transmisie, principalii clienti fiind Audi si BMW. Vanzarile totale au fost de 21,7 miliarde dolari anul trecut.

ZF dezvolta sisteme de propulsie hibrida si era in cautarea unui partener, dupa ce o analiza interna a aratat ca merita dezvoltate pe viitor functiile de condus semi-automat.

„Marea motivatie a tranzactiei este tehnologia in domeniul electromobilitatii si a condusului autonom”, a spus Stefan Sommer, CEO al ZF.

ZF are un portofoliu de solutii mecanice pentru sasiu si transmisie, in timp ce TRW vine cu partea de siguranta activa si pasiva si cu elementul software, ceea ce face ca cele doua grupuri sa se potriveasca.

TRW are sediul in Livonia (Michigan) si produce airbag-uri, sisteme electronice, senzori, sisteme de franare si de directie, livrand catre toti marii producatori, inclusiv Ford si General Motors. TRW a vandut de 17,4 miliarde dolari anul trecut, Volkswagen fiind cel mai mare client. ZF realizeaza jumatate de vanzari in Europa, in timp ce TRW face cam 40%.

Grupul TRW a inceput operatiunile in Romania in anul 2004 si are in prezent peste 3.000 de angajati in mai multe locatii, precum Timisoara, Oravita, Lupeni, Resita, Baia Mare si Deta.

Lasa un comentariu