Acasa Ford Ford va opri noua zile in septembrie productia de la Craiova, atat pentru vehicule, cat si pentru motoare

Ford va opri noua zile in septembrie productia de la Craiova, atat pentru vehicule, cat si pentru motoare

de Vlad Barza

In Uzina Ford Craiova (sursa - Ford)

Din cauza pietei care simte inca efectele crizei, dar si din cauza concurentei tot mai dura in segmentul B, Ford Craiova urmeaza sa intrerupa si in septembrie productia. Este vorba de noua zile, atat la Sectia de Operatiuni Vehicule, cat si la Sectia Motoare, anunta compania.


“Volatilitatea pietei auto europene, care continua sa isi revina dupa criza economica, precum si diversificarea in ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vanzarilor modelului nostru B-MAX. In acest context, Ford Romania continua sa isi adapteze volumul de productie la fabrica din Craiova si planifica pentru luna septembrie 9  zile fara productie in Sectia de Operatiuni Vehicule si 9 zile fara productie in Sectia de Motoare.Vom continua sa monitorizam piata si sa ajustam volumele de productie in functie de cererea existenta”, spune Ana-Maria Timis, director de comunicare al Ford Romania.

Fabrica si-a intrerupt productia cateva zile in fiecare luna anul acesta, iar intre 26 iulie si 18 august a fost o pauza mai mare cu ocazia traditionalei revizii din fiecare vara.

In 2013 Ford a oprit productia de vehicule la Craiova timp de 40 de zile, iar in prima jumatate din 2014 numarul total de zile cu productia oprita la Sectia Vehicule a fost de 28.

Ford a vandut 31.000 de masini B-MAX in primele sase luni ale anului, cu 7.300 mai putin decat in perioada similara din 2013, arata rapoartele de vanzari ale companiei.

Pana la finalul acestui an ar trebui sa vina si anuntul legat de al doilea model ce va fi adaugat la Craiova. Despre posibilele variante puteti citi AICI.

Lasa un comentariu