Acasa Curiozitati FOTO: Clasicul MINI devine jucarie LEGO din 1.077 piese

FOTO: Clasicul MINI devine jucarie LEGO din 1.077 piese

de Adrian Mitrea

MINI LEGO (sursa - MINI)

Clasicul MINI este prezentat intr-un format complet nou dupa ce LEGO Group isi extinde portofoliul Creator Expert pentru a include legendarul automobil din Marea Britanie. Din august 2014, MINI este disponibil ca un set de 1.077 piese LEGO, a anuntat BMW Group Romania, importatorul MINI pe plan local. Desginerii LEGO au dezvoltat modelul pe baza ultimei generatii MINI Cooper contruita pana in anul 2000.

In forma finala, modelul LEGO are 25 cm lungime, 14 cm latime si 11 cm inaltime, pastrand proportiile caracteristice masinii adevarate. Au fost pastrate mai multe elemente tipice MINI, cum ar fi culoarea exterioara British Racing Green, acoperis, oglinzi exterioare si dungi pe capota albe, modelul in carouri al scaunelor bej si setul de faruri suplimentare amplasate pe grila hexagonala.

Jantele, barele fata si spate, forma farurilor si spoturilor, reflecta originalul. Emblemele amplasate pe lateral ilustreaza ca acesta este un model aniversar Mini Cooper, construit intre august 1997 si iulie 1998, pentru a marca 40 de ani MINI.

Usile, capota si portbagajul pot fi deschise, oferind acces la interior. Motorul cu 4 cilindri este dispus transversal.

Volanul, schimbatorul de viteze, frana de mana si tetierele se pot misca. Mai mult, in portbaj este pregatit un cos de picnic echipat complet, inclusiv cu patura de picnic in carouri.

Este disponibila si o roata de rezerva amplasata in compartimentul de jos al portbagajului.

Ca majoritatea seturilor Creator Expert, si acest MINI este recomandat pentru grupul de varsta „16+”.

Lasa un comentariu