Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noile smart fortwo si smart forfour se prezinta

VIDEO, FOTO: Noile smart fortwo si smart forfour se prezinta

de Adrian Mitrea

smart fortwo si smart forfour (sursa - smart)

Grupul german Daimler a prezentat citadinele premium smart fortwo si smart forfour, ambele dezvoltate in parteneriat cu Grupul Renault, care are noul Twingo pe aceeasi platforma. Cele doua modele smart au motor amplasat in spate, iar diferenta de pret intre versiunea cu doua portiere si cea cu patru portiere este de circa 600 euro, potrivit fabricantului, care mentioneaza ca preturile modelului fortwo vor fi aceleasi ca pentru cel care iese din productie.

Lansarea pe piata a ambelor modele va avea loc in noiembrie. Gama de motorizari include doar versiuni pe benzina. Este vorba despre o unitate cu trei cilindri de 45 kW/60 CP, una de 52 kW/71 CP si una de 66 kW/90 CP. Aceste motorizari de mic litraj (0,9 litri) pot fi cuplate fie la o cutie de viteze manuala cu sase trepte, fie la una automatizata, cu dublu ambreiaj si sase trepte (twinamic).

Primele doua versiuni de motorizare sunt fara turbo, natural aspirate, iar varful de gama este supraalimentata cu turbina. Evident, rotile motrice sunt cele din spate.

Micul smartfortwo pastreaza lungimea vechiului model, 2,69 metri.

Prima generatie a modelului smart fortwo a fost lansata in 1998 si a fost comercializata pana in 2007, iar a doua generatie a aparut in 2007 si isi termina cariera comerciala in 2014. Asadar, in toamna acestui an apare a treia generatie smart fortwo.

In ceea ce priveste modelul smart forfour, acesta a fost produs in perioada 2004-2006, fiind in mare bazat pe Mitsubishi Colt. Din 2006 pana in 2014 productia lui forfour a fost intrerupta. Asadar, in toamna se lanseaza a doua generatie a smart forfour.

smart forfour (sursa - smart)

Lasa un comentariu