Acasa Opel Rechemarile General Motors includ si Romania. 25 de masini sport Opel GT sunt verificate pentru posibile probleme la contactul de pornire

Rechemarile General Motors includ si Romania. 25 de masini sport Opel GT sunt verificate pentru posibile probleme la contactul de pornire

de Vlad Barza

Opel GT (sursa - General Motors)

General Motors a rechemat multe milioane de masini pe plan mondial, iar recall-urile includ si Romania unde 25 de masini sport Opel GT pot avea probleme cu cheia de la contactul de pornire care se poate roti neintentionat, ducand la oprirea motorului. Soferilor li se recomanda sa foloseasca doar cheia de pornire, fara sa mai agate de ea breloc sau telecomanda de alarma.

Modelul vizat este unul de nisa, Opel GT produs in SUA la o uzina din Virginia alaturi de modelul Saturn Sky. Sunt vizate masini produse intre 2007 si 2010.

In scrisorile trimise posesorilor de Opel GT din Romania se spune ca, in anumite conditii, exista riscul ca butucul din contact sa se deplaseze din pozitia „run” (functionare), rezultand o posibila deconectare electrica a motorului. Acest risc poate creste daca la inelul de la cheia de contact sunt atasate elemente precum alte chei, breloc, telecomanda sau/si alarma, daca vehiculul ruleaza pe drumuri cu denivelari sau daca este supus unor trepidatii anormale. Daca contactul nu se afla in pozitia normala de functionare, airbag-ul poate sa nu se declanseze in cazul in care vehiculul este implicat intr-un accident.

Documentele mai spun ca la o parte dintre vehicule exista probabilitatea sa puteti scoate cheia din contact, chiar daca acesta NU este in pozitia „off”. In cazul in care cheia este scoasa, desi contactul nu este in pozitia off, exista probabilitatea ca vehiculul sa se deplaseze neintentionat, doar daca frana de parcare nu este actionata, iar maneta schimbatorului nu se afla in pozitia marsarier. Aceasta poate duce la o posibila accidentare a vehiculului si a ocupantilor sau/si pietonilor.

Mai intai se verifica daca masina este afectata de respectiva neconformitate, se testeaza buna functionare a contactului de pornire si, daca este necesar, se va proceda la inlocuirea contactului, a butucului de contact si a celor doua chei. Durata operatiunii este de 90 de minute, daca este nevoie de inlocuirea pieselor.

General Motors a facut in 2014 cele mai mari recall-uri mondiale din istoria industriei auto: peste 30 de milioane de masini, cele mai multe avand posibile probleme la contact.

Lasa un comentariu