Acasa Land Rover Land Rover recheama in service modele Defender, Discovery II si Freelander vandute in Romania

Land Rover recheama in service modele Defender, Discovery II si Freelander vandute in Romania

de Adrian Mitrea

Grila Land Rover (sursa - Land Rover)

Producatorul de masini premium britanic Land Rover a anuntat, prin importatorul Premium Auto, ca mai multe modele Defender, Discovery si Freelander comercializate in Romania trebuie sa vina in service, pentru probleme diverse, de la posibile scurgeri de fluide si pana la piulite montate gresit.

In ceea ce priveste autovehiculul de teren Defender (2007-2011), 64 de masini din Romania sunt rechemate in service deoarece s-a constatat ca sabotii franei de mana pot fi contaminati cu ulei care se scurge prin partea din spate a cutiei de transfer. Astfel, este posibil ca frana de mana sa nu mai poata retine autovehiculul. Land Rover spune ca s-a raportat un caz in care un vehicul parcat pe o panta s-a pus in miscare si a lovit un alt vehicul parcat. Se vor verifica sabotii si eventual se vor inlocui acestia, dar si garnitura de la cutia de transfer. Durata efectuarii reparatiei este de circa o ora.

De asemenea, 17 unitati Discovery II (200-2004) din Romania sunt rechemate deoarece exista posibilitatea sa intre in contact conducta de combustibil spate cu cablajul senzorului ABS si cablajul pompei de combustibil. Contactul prelungit intre aceste elemente poate provoca o pierdere de combustibil pe la conducta principala de alimentare cu combustibil, care poate impiedica pornirea masinii. Durata efectuarii reparatiei este de circa 3 ore si consta in instalarea un kit special pentru conducte si repozitionarea cablajelor.

In ceea ce priveste Freelander (an model 2004), un singur exemplar a fost identificat cu probleme. La acesta exista posibilitatea ca sa se fi montat o piulita incastrata de marime incorecta pentru fixarea subcadrului spate. Este posibil ca acest lucru sa provoace o manevrabilitate deficitara a masinii.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Kia, Hyundai, Dacia, Toyota, Jaguar, Honda, Nissan, Mitsubishi si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu