Acasa Romania Dupa ce APIA a renegat ani la randul Salonul Auto Bucuresti si Accesorii, acum il sustine

Dupa ce APIA a renegat ani la randul Salonul Auto Bucuresti si Accesorii, acum il sustine

de Adrian Mitrea

SAB&A (sursa - 0-100.ro)

Dupa ultimul SIAB (Salonul International Auto Bucuresti) tinut in 2007, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania a renegat orice alta expozitie sau targ de profil, spunand ca acestea nu sunt evenimente la standarde inalte, asa cum a fost obisnuit publicul si cum isi doresc producatorii auto sa fie reprezentati. Pentru 2014, insa, APIA a intrat in parteneriat cu Premium Expo, compania care organizeaza Salonul Auto Bucuresti si Accesorii (SAB&A), ceea ce, teoretic, ar trebui sa marcheze prezenta mai multor noutati la standuri.

„Compania Premium Expo, organizator al Salonului Auto Bucuresti si Accesorii (www.sab.ro), are placerea de a va anunta initierea parteneriatului cu APIA – Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, singura asociatie din Romania ce reprezinta producatorii si importatorii auto. Prin intermediul acestui parteneriat ne dorim ca intreaga piata auto din Romania sa isi canalizeze toate eforturile in ceea ce priveste prezentarea premierelor nationale, a noilor modele cat si a ofertelor dedicate in cadrul Salonului Auto Bucuresti si Accesorii, evenimentul cu cea mai lunga traditie de desfasurare in Romania”, a anuntat Premium Expo, intr-un comunicat de presa.

In calitate de membra a celui mai important for reprezentant al producatorilor si importatorilor de automobile, OICA (Organizatia Internationala a Constructorilor de Automobile), APIA a avut rol de organizator si a reprezentat principalul liant in recunoasterea ca internationale a saloanelor auto SAB & Accesorii (in 1997, 1999 si 2001), precum si a SIAB (in 2003, 2005 si 2007).

„Suntem onorati de incheierea acestui parteneriat si suntem convinsi ca reprezinta un garant al imaginii si calitatii ridicate a Salonului Auto Bucuresti si Accesorii, intr-o perioada in care piata auto din Romania intra pe un trend pozitiv”, spune Premium Expo.

Istoric Salonul Auto Bucuresti si Accesorii – 21 de ani de la prima editie

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii este primul eveniment auto cu caracter specializat organizat in Romania. Primele patru editii ale Salonului Auto Bucuresti si Accesorii au fost organizate intre anii 1993-1996. Succesul acestor editii din punct de vedere al marcilor prezente cat si al afluxului de vizitatori (120.000 de vizitatori in anul 1996) au facut ca SAB & Accesorii sa fie introdus, prin eforturile sustinute ale APIA, in calendarul international al OICA – singurul for international ce poate da un asemenea gir. Anul 2011 a insemnat revenirea SAB & Accesorii in editie nationala, anul acesta evenimentul aflandu-se la a XII-a editie.

„Scopul stabilirii parteneriatelor, atat cu APIA, cat si cu autoritatile publice implicate in dezvoltarea industriei auto din Romania, (…) este acela de a contribui impreuna la dezvoltarea acestei piete de o mare insemnatate pentru economie”, potrivit Premium Expo.

Lasa un comentariu