Acasa Tehnologie VIDEO: Cum arata cockpit-ul masinii care poate depasi viteza de 1.600 km/h

VIDEO: Cum arata cockpit-ul masinii care poate depasi viteza de 1.600 km/h

de Vlad Barza

(sursa -bloodhoundssc.com)

In 2016, pilotul Andy Green spera sa depaseasca recordul de viteza la sol cu o masina supersonica ce poate atinge 1.600 km/h. Green a prezentat cockpit-ul puternic tehnologizat pentru care si Rolex a produs piese. In Africa de Sud s-a construit o pista speciala unde in 2015 vor fi facute teste cu masina-racheta, iar in 2016 este programata tentativa de a depasi 1.000 mile/ora.


Pilotul Andy Green a depasit in 1997 viteza de 1.220 km/h cu vehiculul Thrust SSC, iar in 2016 va incerca sa atinga o viteza cu peste 350 km/h mai mare, gratie unui vehicul mai puternic numit Bloodhound SSC. Proiectul a suferit amanari, insa interiorul masinii este acum gata si a fost prezentat oficial.

Scaunul lui Green a fost construit dupa conturul corpului sau, iar volanul este din titan si a fost realizat la o imprimanta 3D pornind de la forma mainilor pilotului. Green spune ca la astfel de viteza, masina trebuie controlata strict fiindca tinde sa schimbe in mod periculos directia.

Green va vedea numai indicatorii care il intereseaza, mai ales viteza, pentru a sti cand sa porneasca motorul de racheta si cand sa lanseze parasuta. Doua din ceasurile din bord sunt furnizate de Rolex, companie care si-a asociat incat de acum 75 de ani numele cu tentativele de depasire a recordului de viteza la sol.

In Africa de Sud s-a construit o pista speciala unde in toamna lui 2015 vor fi facute teste cu masina-racheta, obiectivul fiind sa fie egalata viteza de 1.200 km/h in prima faza, iar in 2016 este programata tentativa de a depasi 1.600 km/h.

Bloodhound va avea trei surse de propulsie: un motor de avion de lupta Eurofighter Typhoon, o racheta si un alt motor ce alimenteaza cu combustibil racheta. Vehiculul va dezvolta 133.000 CP, echivalentul a 180 de masini de Formula 1.  Supermasina are 12,8 metri lungime, „cat patru masini Mini parcate una dupa alta”, cum spune echipa lui Green.

Lasa un comentariu