Acasa Curiozitati Opel Ampera pentru ministrul Mediului, Attila Korodi

Opel Ampera pentru ministrul Mediului, Attila Korodi

de Adrian Mitrea

Opel Ampera si Attila Korodi (sursa - Opel)

Data de 5 iunie este Ziua Mediului, iar cu aceasta ocazie ministrul Mediului, Attila Korodi, a primit spre utilizare un Opel Ampera – automobil electric cu generator pe benzina incorporat. Masina poate parcurge pana la 60 km in mod pur electric, iar utilizand si motorul pe benzina pe post de generator autonomia se duce spre 500 km.

Modelul Opel nu este prima propunere de automobil cu propulsie alternativa in folosinta ministerului, Ampera fiind unul dintre automobilele ecologice puse la dispozitia institutiei de-a lungul timpului de catre diversii producatori auto.

„Modelul Opel este dezvoltat pentru a fi exploatat preponderent spatiul urban, studiile indicand o folosinta medie de 60 km/zi realizati de un utilizator. Totusi, pentru ca este proiectat spre a functiona ca orice model conventional, Ampera solutioneaza si problema limitarii resurselor bateriei: pentru drumurile lungi, ce nu permit oprirea pentru a reincarca bateria, modelul Opel apeleaza la un generator aflat la bord pentru a furniza energia necesara deplasarii. Generatorul este pus in miscare de un motor cu aprindere prin scanteie, iar solutia permite o autonomie de circa 500 km. In acest fel, Ampera poate ramane singura masina a familiei, folosinta ei nesolicitand modificarea comportamenului de conducere al utilizatorului”, spune producatorul auto german.

Opel Ampera are un pret de pornire de 39.900 euro cu TVA in Romania si a fost testata si de 0-100.ro. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video, mai jos.

Lasa un comentariu