Acasa Industrie Johnson Controls si Yanfeng Automotive Trim Systems au pus bazele celui mai mare producator de interioare auto din lume

Johnson Controls si Yanfeng Automotive Trim Systems au pus bazele celui mai mare producator de interioare auto din lume

de Adrian Mitrea

Angajat Johnson Controls Craiova (sursa - Johnson Controls)

Furnizorul american de componente auto Johson Controls, prezent si in Romania, si Yanfeng Automotive Trim Systems din China, au pus bazele unei companii mixte care urmeaza sa devina cel mai mare producator de interioare auto din lume, piata pe care mai activeaza giganti precum Faurecia si Draxlmaier – si ei cu activitati in Romania.

Cele doua companii estimeaza venituri anuale de 7,5 miliarde dolari. Pana atunci va mai dura insa putin, deoarece noua companie mixta creata de Johnson Controls si Yanfeng Automotive Trim Systems va deveni operationala in primul semestru din 2015, dupa ce va trece de toate procedurile de aprobare.

Compania chineza va detine 70% dintre actiuni, iar cea americana 30%.

Yanfeng Automotive Trim Systems este detinuta de Huayu Automotive Systems, aceasta din urma fiind divizia de componente auto a producatorului auto chinez Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC).

Noua companie mixta care va lua nastere in 2015 va avea sediul central in Shanghai, China, dar va desfasura activitati de inginerie si cercetare si dezvoltare in Statele Unite ale Americii (SUA), Europa, China, Japonia si India. Portofoliul de produse al noii companii va include instrumente de bord, fete de usi si console cu prindere in podea.

Johnson Controls are activitati in peste 150 de tari si 170.000 angajati la nivel mondial.

Johnson Controls este prezent pe piata din Romania cu noua fabrici la Craiova, Pitesti, Mioveni, Ploiesti, Timisoara si Jimbolia si are circa 4.500 angajati in tara. Johnson Controls furnizeaza, printre altele, componente auto pentru uzinele Dacia si Ford din Romania.

Lasa un comentariu