Acasa Chrysler Fiat Chrysler Automobiles va avea sediul central la Londra, pe teren neutru

Fiat Chrysler Automobiles va avea sediul central la Londra, pe teren neutru

de Adrian Mitrea

Logo Fiat Chrysler Automobiles (sursa - FCA)

Compania Fiat Chrysler Automobiles (FCA), care a luat nastere in ianuarie anul acesta, dupa mariajul dintre grupurile auto Fiat si Chrysler, va avea sediul central la Londra, Marea Britanie, pe teren neutru, astfel incat sa nu se supere nici italienii, nici americanii, a spus seful colosului industrial auto, Sergio Marchionne, citat de Automotive News.

In prezent sediul central al Fiat este in Torino, Italia, iar cel al Chrysler in Auburn Hills, SUA.

“Bordul de conducere, biroul meu si oameni cu alte functii trebuie sa opereze in afara Londrei”, a spus Marchionne, precizand ca grupul auto “va face lucruri peste tot” si ca va fi “multifatetat”.

Imediat dupa achizitionarea Chrysler de catre Fiat, noua companie formata, Fiat Chrysler Automobiles (FCA), anunta in ianuarie anul acesta un nou logo corporate. Fiat S.p.A., prin filiala sa Fiat North America LLC (FNA), a preluat in data de 21 ianuarie 2014 integral Chrysler Group LLC, dupa ce a preluat ultimele actiuni ramase in posesia altei entitati, VEBA Trust (fond de sanatate afiliat sindicatului UAW). Astfel, ziua de 21 ianuarie 2014 ramane in istoria automobilului ca data in care italienii de la Fiat au preluat integral controlul asupra companiei americane Chrysler Group.

Grupul auto italian Fiat detine opt marci italiene, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, Iveco si Fiat Professional (vehicule comerciale – n.r.), iar Chrysler Group are marcile Chrysler, Dodge, Jeep si Ram.

Fiat a preluat controlul managementului Chrysler in iunie 2009, moment in care grupul auto american a iesit din procedura de faliment. Participatia initiala a fost de 20%, cu posibilitate de majorare la 51%. Treptat, Fiat a mai cumparat actiuni si a ajuns in final sa preia in totalitate Chrysler Group.

“Daca il pui in Detroit, ii faci pe cei de la Fiat sa simta prost, iar daca il faci in Torino se simt cei de la Chrysler prost”, a explicat Sergio Marchionne decizia de a face sediul central al FCA la Londra, Marea Britanie.

Lasa un comentariu