Acasa Industrie Americanii de la TRW Automotive au inaugurat o fabrica la Roman

Americanii de la TRW Automotive au inaugurat o fabrica la Roman

de Vlad Barza

(sursa - TRW)

TRW Automotive, companie americana prezenta in Romania din 2004, a inaugurat la Roman o fabrica al carui obiect de productie este coaserea sacilor de airbag-uri. Pana la final de an vor fi angajati maximum 600 de oameni, iar intentia este ca numarul sa se dubleze in cativa ani. TRW are sase fabrici in Romania, la deschiderea fabricii din Moldova a fost prezent si presedintele Basescu.

„Pana in 2018 ne asteptam sa existe cerere suplimentara pentru 12 milioane de airbag-uri. Noua unitate va sustine fabricile noastre de airbag-uri din Europa”, spunea, intr-un comunicat, Frank Mueller, vicepresedinte al companiei.

„Astazi sunteti 100, alti 300 vor fi angajati foarte curand, pana la sfarsitul anului, veti fi peste 600 de salariati, iar pana in 2016 veti fi o familie de peste 1.200 de salariati, aici. Eu va doresc sa fiti o familie tanara, sanatoasa, performanta si o familie care sa se bucure de locul in care munceste. Va doresc un an foarte bun”, le-a spus, miercuri, 30 aprilie, Traian Basescu, angajaţilor de la TRW Automotive.

Conform anunturilor aparute in presa locala, la fabrica din Roman se vor coase saci pentru airbag-uri, atat cu masini manuale, cat si cu masini automate si semiautomate.

Fabrica se afla in zona industriala Roman, la fostele hale IMR – Fontax. Contractul cu TRW a fost semnat la mijlocul lunii aprilie 2013, dupa aproape doi ani de negocieri. In luna mai au demarat procedurile de recrutare de personal. Pentru partea de management, interviurile s-au tinut la Timisoara, iar trainingul in Polonia. La inceput de recrutare presa era informata ca „sute de CV-uri” au fost depuse, cu precizarea ca „un CV depus nu inseamna angajare”, scrie ziarul nemtean Mesagerul.

Publicatia mai noteaza ca in ianuarie, autoritatile locale romascane au primit vizita vicepresedintelui TRW Automotive, Frank Mueller. Dupa intalnire, primarul municipiului, Laurentiu Leoreanu, se declara optimist: „Se vor coase pernele de airbag pentru pasageri. Pana in 2018, se asteapta la o cerere suplimentara pentru inca 12 milioane de airbaguri. Acestia au apreciat ca forta de munca din Romania este excelenta, iar locatia de la Roman, pe ce inseamna infrastructura, este optima. In acest an, se estimeaza a fi angajati 400 de oameni si inca 1.000 pana in 2017. In total, in Romania, TRW are 3.500 de angajati.”

Grupul TRW a inceput operatiunile in Romania in anul 2004 si are in prezent peste 3.000 de angajati in mai multe locatii, precum Timisoara, Oravita, Lupeni, Resita, Baia Mare si Deta.

Fabrica din Timisoara produce volane si module de airbag si numara peste 1.700 angajati. Produsele sunt livrate catre producatori auto de calibru mondial, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault si altii.

TRW Automotive are vanzari anuale de peste 17 miliarde dolari si efectivele sunt de 65.000 de persoane. Sediul central este in statul american Michigan, iar Volkswagen este cel mai mare client. In primele trei luni din 2014 veniturile au fost de 4,4 miliarde dolari, iar profitul de 199 milioane dolari.

Moldova are putine fabrici de componente auto, cea mai cunoscuta fiind fabrica americanilor de la Delphi, la Iasi.

Lasa un comentariu