Acasa Ford Ford intrerupe 17 zile productia de masini la Craiova in lunile mai si iunie

Ford intrerupe 17 zile productia de masini la Craiova in lunile mai si iunie

de Vlad Barza

In uzina Ford Craiova (sursa - Ford)

Productia de automobile Ford B-MAX la Craiova va fi oprita timp de opt zile in mai si noua zile in iunie, pentru a fi ajustata cu cererea din piata, a anuntat Ford Romania. In aprilie productia va fi oprita timp de trei zile, iar in primul semestru numarul total de zile cu productia oprita va fi de 31, ceea ce inseamna peste 10.000 de masini mai putin. La sectia de motoare NU se anticipeaza opriri in urmatoarele doua luni.
„Desi Ford B-MAX ramane unul dintre cele mai bine vandute modele din segmentul sau, cererea la nivel european pentru monovolumele din clasa mica a scazut. Ca urmare a acestui fapt, Ford Romania isi reajusteaza volumele de productie pentru modelul B-MAX si are in plan oprirea activitatii in Sectia de Operatiuni Vehicule timp de 8 zile in luna mai, respectiv 9 zile in luna iunie. In ceea ce priveste Sectia de Productie Motoare, nu anticipam zile fara productie in lunile mai si iunie. Vom continua sa monitorizam situatia si sa ne adaptam volumele de productie la cererea din piata”, spun reprezentantii companiei.

Uzina Ford lucreaza cu o cadenta de 370 unitati B-MAX/zi si peste 1.000 motoare/zi.

In 2013, Ford a oprit productia de vehicule la Craiova timp de 40 de zile, in lunile septembrie (7 zile), octombrie (13 zile), noiembrie (13 zile) si decembrie (7 zile). In ceea ce priveste productia de motoare, aceasta a fost oprita in total 15 zile, in noiembrie (8 zile) si decembrie (7 zile). Asadar, vorbim de un minus de 14.800 B-MAX si 15.000 motoare.

Ford anunta pe 18 martie ca a produs motorul cu numarul 250.000 la Craiova. Compania a inceput productia de motoare la Craiova in mai 2012, cu motorul EcoBoost de 1 litru, urmat in aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri.

Lasa un comentariu