Acasa Buick Opel va construi si masini Buick in Germania

Opel va construi si masini Buick in Germania

de Vlad Barza

Buick Regal (sursa - General Motors)

Dupa 2015, la uzina Opel din Russelsheim va fi construit si un model al marcii Buick, alaturi de un nou model al marcii germane care va fi anuntat spre finalul anului. Masinile Buick construite in Germania vor ajunge pe piata americana, iar General Motors a anuntat ca va retrage Opel din China, fiindca pe acea piata Buick vinde de aproape 200 de ori mai bine, scrie Bloomberg.

Opel a anuntat ca va investi 245 milioane euro la uzina sa din Russelsheim pentru un nou model al marcii si tot acolo va fi construit si un model al brandului american Buick care deja are multe in comun din punct de vedere tehnic cu Opel.

Buick se vinde cel mai bine in China, unde peste 810.000 de masini au ajuns la cumparatori anul trecut, in timp ce Opel si-a gasit sub 5,000 de clienti, astfel ca marca va fi scoasa in 2015 de pe piata chineza unde este mult prea putin cunoscuta.

Opel produce la Russelsheim Insignia, model care din punct de vedere tehnic are multe in comun cu Buick Regal. La aceeaasi uzina va creste si productia Zafira Tourer.

General Motors a demarat un plan de realiniere a productie, anuntand ca va scoate marca Chevrolet din Europa in 2016 si ca nu va mai produce masini la divizia australiana Holden.

Buick a avut in 2013 cel mai bun an de vanzari din istoria sa: 1,03 milioane masini (avans de 15%) Peste 800.000 s-au vandut in China, peste 200.000 in SUA si sub 20.000 in Mexic si Canada.

Lasa un comentariu