Acasa Piata Auto Noile modele smart vor avea 70% dintre componente in comun cu viitorul Renault Twingo, dar designul va fi cu totul diferit

Noile modele smart vor avea 70% dintre componente in comun cu viitorul Renault Twingo, dar designul va fi cu totul diferit

de Vlad Barza

smart fourjoy Concept (sursa - smart)

Noile modele smart ForTwo si ForFour care vor fi produse impreuna cu noul Twingo la uzina slovena a Renault vor avea 70% dintre componente in comun cu modelul francez, insa la design NU vor fi asemanari, scrie Automotive News. Noile masini smart vor avea motoarele Renault de 1 litru, in variantele 70 CP si 90 CP, dar va exista si o versiune electrica.

Noile masini smart cu doua locuri si patru locuri vor fi prezentate cel tarziu in octombrie si vor fi in showroom pana la final de 2014.

Renault si Daimler au semnat acum cativa ani un acord de cooperare, iar smart este o parte importanta a intelegerii. Cel mai mic model Renault – Twingo – si cele doua smart-uri sunt dezvoltate in comun de cele doua grupuri auto si vor fi produse la uzina din Slovenia a grupului francez.

Twingo are 3,58 metri lungime, iar noul smart ForFour va avea 3,50 metri, in timp ce versiunea ForTwo are doar 2,69 metri lungime.

Modelele smart vor utiliza si motoarele de pe Twingo: 1 litru (in versiunile 70 CP si 90 CP). Totusi, smart va avea versiune electrica mai tarziu, iar Twingo nu va avea, la fel cum NU exista vreun plan de a lansa un Twingo cu numai doua locuri.

Micutul ForTwo va fi vandut si in SUA, din august 2015, insa ForFour nu va fi vandut acolo fiindca perspectivele de vanzari sunt prea mici ca sa merite costurile de omologare.

smart a vandut anul trecut 63.000 de masini in UE, scadere de peste 4.000 fata de 2012. Si cota de piata a scazut, de la 0,6%, la 0,5%. In 2006 smart a vandut peste 101.000 masini in Uniune, iar cota de piata era de 0,7%.

Lasa un comentariu