Acasa Industrie Panasonic si Tesla Motors ar putea investi un miliard de dolari intr-o uzina gigantica de baterii pentru sectorul auto si nu numai

Panasonic si Tesla Motors ar putea investi un miliard de dolari intr-o uzina gigantica de baterii pentru sectorul auto si nu numai

de Vlad Barza

(sursa - Tesla Motors)

Grupul nipon Panasonic si constructorul american de masini electrice sport Tesla Motors ar putea construi in SUA o uzina gigantica de baterii pentru masini electrice dar si pentru alte aplicatii, investitia urmand a fi de un miliard de dolari, scrie AFP. Megafabrica ar trebui sa fie gata in 2017 si ar putea construi baterii electrice care sa fie puse si pe alte marci auto.

Panasonic nu a confirmat informatia, insa a spus ca analizeaza moduri de a extinde colaborarea cu Tesla. Cei de la Tesla au spus saptamana trecuta ca vor sa construiasca o „megafabrica” de baterii, insa nu au dat detalii. Panasonic are experienta si banii, iar Elon Musk de la Tesla are ideile stralucite, astfel ca proiectul are sanse sa reuseasca.

Panasonic poate aduce furnizori japonezi si poate ajuta la reducerea costului bateriilor electrice care in prezent adauga mii de euro la pretul masinilor electrice care sunt neatractive pentru multi.

Pe de alta parte, Tesla Motors a promis ca va incerca sa reduca mult pretul masinilor electrice, astfel incat pretul unui model puternic sa scada sub 40.000 de dolari. Reducerea pretului bateriei ar fi un element esential.

Uzina gigantica ar urma sa produca baterii si pentru alte marci auto, dar si baterii care sa fie utilizate in afara domeniului, spre exemplu in casele inteligente unde ar putea furniza energie pentru diverse terminale casnice.

Tesla Motors e departe de a fi un gigant, a vandut 22.500 de masini anul trecut, insa compania are imagine buna si planuri de a extinde in doi-trei ani productia la 150.000 masini.

Lasa un comentariu