Acasa Land Rover Land Rover: Noul Defender s-ar putea sa nu placa tradionalistilor, dar vrem sa vindem de 5 ori mai multe exemplare

Land Rover: Noul Defender s-ar putea sa nu placa tradionalistilor, dar vrem sa vindem de 5 ori mai multe exemplare

de Adrian Mitrea

Land Rover DC100 Concept (sursa - Land Rover)

Noua generatie a masinii off-road Land Rover Defender va fi radical schimbata si va avea ca tinta in principal clienti noi, iar asta s-ar putea sa nu placa traditionalistilor, insa scopul companiei este sa vanda de cinci ori mai multe masini Defender decat pana acum, crestere de la 20.000 unitati/an la 100.000, a declarat directorul de design al Land Rover, Gerry McGovern.

Noul Land Rover Defender va aparea pe piata in 2016 sau 2017 si va fi radical diferit de Defender-ul actual, care este un simbol in lumea masinilor 4×4 si se produce fara mari modificari de aproape 60 de ani. Numarul de unitati comercializate anula in prezent, 20.000, trebuie sa creasca semnificativ pentru ca investitia in dezvoltarea si lansarea unui nou model sa merite.

„Inca lucram planul de afaceri, iar in cele din urma noul model trebuie sa se schimbe la fata. Avem nevoie sa comercializam 100.000 unitati pe an si sa avem o adresabilitate mai variata. Actualul Defender nu a fost niciodata comercializat si cumparat pentru design, iar schimabarile au fost foarte mici de-a lungul anilor. Noi lucram acum la o masina care va fi mai placut de privit – traditionalistilor e posibil sa nu le placa, dar vor trebui sa se obisnuiasca. Va fi o masina la fel de capabila ca pana acum si vor exista referinte estetice despre vechiul model – va avea chiar si roata de rezerva pe hayon”, a declarat McGovern, intr-un comunicat de presa.

El sustine ca noul Land Rover Defender trebuie sa fie mai din zilele noastre, sa fie mai usor, mai modern, mai aerodinamic si mai eficient din punctul de vedere al costurilor.

4 comentarii

cineva 11 februarie 2014 - 21:57

ORIBIL, O MASINA DE POPONARI ! RUSINE!

Reply
rcaonro 12 februarie 2014 - 09:46

Care-i problema ta? Ce exprimare e asta?

Reply
Lucian 12 februarie 2014 - 09:11

O porcarie, zici ca e Skoda Yeti. Americanii de la Chrysler nu si-ar fi pocit niciodata asa legendarul lor Jeep Wrangler, si asta e si motivul pentru care masina are succes de 60 de ani incoace si isi pastreaza valoarea de revanzare ca nici o alta masina.

Reply
Tractoristu 12 februarie 2014 - 10:24

"Va fi o masina la fel de capabila ca pana acum si vor exista referinte estetice despre vechiul model".
Dupa unghiuri pare capabila, dar are susp independenta pe ambele punti. Ceea ce inseamna ca nu se va ridica la nivelul modelului vechi. Masinile de teren devin extincte din cauza ca toti producatorii vor sa faca volume… Pacat.

Reply

Lasa un comentariu