Acasa Saloane Auto Skoda va prezenta la Geneva conceptul coupe VisionC

Skoda va prezenta la Geneva conceptul coupe VisionC

de Vlad Barza

Skoda VisionC (sursa - Skoda)

Skoda va prezenta la Salonul Auto de la Geneva (6-16 martie) un concept de coupe in cinci usi numit VisionC, care vrea sa arate faptul ca marca poate avea un design expresiv si dinamic. Nu se stie in ce forma va ajunge masina in productie, insa presa spune ca acest concept da indicii despre o noua versiune mai sportiva de Octavia.

VisionC este un pas important in evolutia marcii, spun cei de la Skoda in comunicat, adaugand ca designul este tot mai important in gama. Coupe-ul in cinci usi are un design agresiv pe care constructorul il descrie ca fiind elegant, expresiv si capabil sa exprime emotie.

Skoda spune ca prin acest concept vrea sa arate ca poate crea tipuri de caroserie inovative, dar nu s-a comunicat in ce forma va ajunge in serie. Presa britanica scrie ca e vorba de asa-numitul Octavia CC, model care ar putea fi lansat in 2015, fiind o versiune „coupe” a Octavia, pe modelul Passat si Passat CC.

Coupe-ul cu cinci usi este un stil special de caroserie care combina trasaturile unei berline cu cele ale unui coupe si un portbagaj ce se deschide in stilul unui hatchback.

Elemente de design de la noul concept ar putea fi folosite si pentru modernizarea gamei sport vRS, care a fost in prim plan in 2011 datorita versiunii speciale de Octavia cu motor de 600 CP si viteza maxima de 330 km/h.

Skoda a vandut 928.000 de masini anul trecut, iar anul acesta va trece de un milion.

Lasa un comentariu