Acasa BMW VIDEO, FOTO: Asa arata BMW X3 facelift. Lansarea va avea loc in vara

VIDEO, FOTO: Asa arata BMW X3 facelift. Lansarea va avea loc in vara

de Adrian Mitrea

BMW X3 Facelift 2014 (sursa - BMW)

BMW X3 facelift este gata de lansare, iar in showroom-uri va ajunge in vara acestui an, a anuntat producatorul auto german. Masina afiseaza noi bare de protectie in fata si in spate, noi faruri, un interior de calitate mai buna si o versiune cu 6 CP mai puternica a popularei motorizari 20d, care acum are 190 CP.

Asadar, BMW X3 are acum o versiune turbo diesel de 190 CP (20d) si una de 150 CP (18d, doar cu propulsie sDrive, nu si cu tractiune integrala xDrive), in ambele cazuri fiind vorba de un propulsor de 2 litri, cu patru cilindri.

Deci versiunea populara BMW X3 xDrive 20d are acum 6 CP in plus, 190 CP fata de 184 CP cat avea pana acum. Gama de propulsoare diesel este completata de o unitate turbo de 3 litri (xDrive30d), care dezvolta 258 CP, iar dieselul de top (xDrive35d), tot de 3 litri, dezvolta 313 CP.

Motorizarile pe benzina sunt de 184 CP (20i, motor de 2 litri turbo disponibil cu propulsie sDrive sau tractiune integrala xDrive), de 245 CP (xDrive28i, motor de 2 litri turbo) si 306 CP (xDrive35i).

Toate motorizarile sunt Euro 6.

In functie de motorizare sunt disponibile o transmisie manuala cu sase viteze sau una automata cu opt trepte.

Restilizarea ii aduce lui BMW X3 o noua identitate frontala, inclusiv disponibilitatea optionala a unor faruri cu LED – o premiera in acest segment –.

De asemenea, este disponibila acum linia de design xLine.

La capitolul functionalitate si accesorii noi se remarca “Smart Opener”, functia de deschidere a portbagajului printr-o miscare (gest) cu piciorul, precum si sistemul de sunet optional Harman Kardon. De asemenea, X3 primeste si joystick-ul iDrive cu touchpad.

Soferul poate alege intre mai multe moduri de condus, iar stilul ECO PRO poate decupla transmisia automata de la sistemul de tractiune, la viteze cuprinse intre 50 si 130 km, permitand astfel o rulare pe liber, mai eficienta si mai lina.

Printre optiunile de top pe care le poate avea X3 facelift se numra Head-Up Display color, cruise control adaptiv (ACC) cu functie Stop & Go si sistem de parcare automat – care permite soferului sa lucreze doar cu pedalele, in timp ce masina manevreaza singura volanul pentru a se incadra pe un loc de parcare.

Aceasta a doua generatie BMW X3 a fost lansata in 2010, iar acum, in 2014 primeste facelift. Prima generatie a fost introdusa pe piata in 2003. De atunci si pana in prezent – in 10 ani – au fost comercializate circa un milion de automobile sub numele X3.

BMW X3 Facelift 2014 (sursa - BMW)

1 comentariu

rly 6 februarie 2014 - 09:54

Daca tot sunteti asa fani BMW ar trebui poate sa ziceti despre IMENSA problema a motorului N47 (2.0D) si anume ruperea lantului. E o problema cunoscuta …pana si BBC a facut un reportaj despre asta
http://www.youtube.com/watch?v=HQpQIi7gI_U

Reply

Lasa un comentariu