Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul Mercedes-Benz Clasa C a intrat oficial in productie

VIDEO, FOTO: Noul Mercedes-Benz Clasa C a intrat oficial in productie

de Adrian Mitrea

Primul Mercedes-Benz Clasa C din a 4-a generatie (sursa - Daimler)

A patra generatie a limuzinei compacte Mercedes-Benz Clasa C a intrat oficial in productia de serie, Marti, 4 Februarie, in uzina din Bremen, Germania. Modelul va mai fi produs si in East London (Africa de Sud), Beijing (China) si Tuscaloosa (SUA), iar investitiile (trecute si viitoare) totale ale Daimler pentru productia acestui model se ridica la doua miliarde Euro.

Noul Mercedes-Benz Clasa C a fost prezentat online la jumatatea lunii Decembrie din 2013, cand au fost anuntate si preturile. Modele produse pana astazi au fost din categoria celor de pre-productie, care nu ajung la clienti. Asadar, data oficiala de incepere a productiei de serie pentru a patra generatie Clasa C este 4 Februarie 2014.

Acest model este cel mai bine vandut al Mercedes-Benz din istorie. Vanzarile versiunii precedente, care a fost lansata in 2007, au totalizat peste 2,4 milioane unitati. In ceea ce priveste toate cele trei generatii, 8,5 milioane de automobile Clasa C au fost comercializate.

Lansata pentru prima data in 1993, Mercedes-Benz Clasa C concureaza pe piata cu modele precum BMW Seria 3, Audi A4, Lexus IS si Infiniti G Sedan.

Clasa C a crescut in dimensiuni pentru a tine seama de cresterea inaltimii medii a oamenilor. Cu un ampatament crescut cu 80 de milimetri (la 2.840 mm) fata de fostul model, limuzina este acum cu 95 mm mai lunga (4.686 mm) si cu 40 mm mai lata (1.818 mm). De spatiul interior aditional rezultat din aceste cresteri vor beneficia in primul rand pasagerii din spate.

Noua Clasa C isi depaseste predecesorul si atunci cand este vorba de capacitatea portbagajului. Acesta ofera acum un volum standard de 480 litri (masuratoare conforma normelor ISO 3832).

Preturile pentru Romania pot fi consultate AICI, la fel si informatiile complete despre acest model.

In uzina Daimler din Bremen (sursa - Daimler)

In uzina Daimler din Bremen (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu