Acasa Chrysler Fiat si Chrysler au un nou logo, iar in Mai vor anunta un plan de afaceri pe termen lung

Fiat si Chrysler au un nou logo, iar in Mai vor anunta un plan de afaceri pe termen lung

de Adrian Mitrea

Logo Fiat Chrysler Automobiles (sursa - FCA)

Imediat dupa achizitionarea Chrysler de catre Fiat, noua companie formata, Fiat Chrysler Automobiles (FCA), anunta un nou logo corporate, iar la inceputul lunii Mai va fi prezentat si un plan de afaceri pe termen lung.

Fiat S.p.A., prin filiala sa Fiat North America LLC (FNA), a preluat in data de 21 Ianuarie 2014 integral Chrysler Group LLC, dupa ce a preluat ultimele actiuni ramase in posesia altei entitati, VEBA Trust (fond de sanatate afiliat sindicatului UAW). Astfel, ziua de 21 Ianuarie 2014 ramane in istoria automobilului ca data in care italienii de la Fiat au preluat integral controlul asupra companiei americane Chrysler Group.

Grupul auto italian Fiat detine opt marci italiene, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, Iveco si Fiat Professional (vehicule comerciale – n.r.), iar Chrysler Group are marcile Chrysler, Dodge, Jeep si Ram.

Fiat a preluat controlul managementului Chrysler in iunie 2009, moment in care grupul auto american a iesit din procedura de faliment. Participatia initiala a fost de 20%, cu posibilitate de majorare la 51%. Treptat, Fiat a mai cumparat actiuni si a ajuns in final sa preia in totalitate Chrysler Group.

Lasa un comentariu