Acasa Ford Ford B-MAX a ajuns la numarul de 100.000 exemplare produse

Ford B-MAX a ajuns la numarul de 100.000 exemplare produse

de Adrian Mitrea

Ford B-Max 100.000 (sursa - Ford)

Uzina Ford din Craiova, Romania, a produs exemplarul B-MAX cu numarul 100.000, masina aniversara fiind destinata unui client din Romania, a anuntat producatorul auto american. Lansat la jumatatea anului 2012, Ford B-MAX si-a gasit 67.000 clienti anul trecut, in primul an complet de prezenta pe piata. B-MAX reprezinta circa 6% din vanzarile Ford in Europa.

„Automobilul B-MAX cu numarul 100.000 este un model Titanium de culoare Panther Black echipat cu un motor pe benzina de tehnologie avansata EcoBoost de 1 litru, fabricat tot la Craiova. Uzina de la Craiova este unica locatie Ford unde se produce modelul B-MAX si asambleaza in prezent cate un B-MAX la fiecare 70 de secunde”, a anuntat Ford.

Producatorul auto noteaza ca circa 80% dintre clientii de B-MAX opteaza pentru tehnologia Ford SYNC. Sistemul este dotat cu functia Emergency Assistance, castigatorul unui premiu Advanced Award din partea Euro NCAP, functie care poate alerta operatorii de servicii de urgenta locale in 26 de limbi vorbite in 40 de regiuni europene. B-MAX a obtinut de asemenea punctajul maxim de 5 stele din 5 la testele Euro NCAP.

„Suntem foarte mandri de faptul ca fabricam un automobil atat de ingenios si inteligent precum B-MAX si ca am atins pragul de 100.000 de unitati produse in doar 18 luni de la lansarea monovolumului compact”, a declarat Vic Startek, Director General Operatiuni Autovehicule, Ford Romania.

Uzina de autovehicule de la Craiova construieste in prezent aproximativ 370 de unitati B-MAX pe zi. Pe langa B-MAX, Ford produce la Craiova motoarele pe benzina de tehnologie avansata EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modelele Ford din America de Nord si Asia.

In 2013 uzina Ford din Craiova a avut fabricatia de vehicule oprita pentru un total de doua luni, din cauza scaderii pietei auto europene.

Poti urmari mai jos cele doua test-drive-uri realizate de 0-100.ro cu B-MAX. AICI si AICI poti revedea articolele originale.

Ford B-MAX pe linia de fabricatie (sursa - Ford)

Ford B-MAX pe linia de fabricatie (sursa - Ford)

Ford B-Max 100.000 (sursa - Ford)

1 comentariu

Klaus_CT 20 ianuarie 2014 - 14:40

Se aude ca la Craiova se va produce inca un model Ford. Oficialii Ford nu au confirmat exact cand si despre ce model va fi vorba, insa costurile de productie mici avantajeaza uzina romaneasca. Problema cea mai mare a acestei uzine este lipsa unei autostrazi, autostrada ce nu se stie cand va fi finalizata si care nu a inceput nici sa fie construita inca. Deh.. guvern "competent".
S-ar putea sa fie vorba despre noul Ka, model la care Ford anunta anul trecut ca va renunta si caruia, tot anul trecut, i-a fost confirmata o noua generatie.

Reply

Lasa un comentariu