Acasa Media VIDEO: Campanie emotionanta pentru a calma vitezomanii. Ce si-ar spune soferii inainte de un accident

VIDEO: Campanie emotionanta pentru a calma vitezomanii. Ce si-ar spune soferii inainte de un accident

de Adrian Mitrea

(sursa - captura YouTube)

Agentia pentru Transporturi din Noua Zeelanda a creat un clip emotionant pentru a arata ce si-ar spune doi soferi inainte ca un accident sa aiba loc. Campania are ca tinta calmarea vitezomanilor si constientizarea tuturor soferilor despre greselile pe care le putem face la volan, greseli care pot fi fatale in lipsa a un pic de toleranta si atentie.

4 comentarii

val 9 ianuarie 2014 - 19:23

Implicarea emotiei intense, ca un marcaj distinct, in campaniile de acest tip este mai mult decat salutara. O mica "perla" cinematografica, cateva zeci de secunde impresionante! Excelent!!

Reply
Adrian 9 ianuarie 2014 - 22:26

Din nou, in mod total eronat, viteza este prezentata ca principal factor in producerea accidentelor rutiere! Cei care tot pun accent DOAR pe viteza, parca sunt niste idioti. Cum rămâne cu nesemnalizarea schimbarii directiei de mers? Cum rămâne cu neacordarea de prioritate, cu neasigurarea in intersectii, cu sicanele in trafic, cu depasirile facute aiurea si in locuri nepermise. Cum rămâne cu toate aceste lucruri cu ADEVARAT importante in trafic.

Este o idiotenie sa afirmi sec: "drive slow". Rezulta ca poti sa conduci cum vrei, ca ultimul idiot, fara sa mai tii cont de reguli. E suficient sa mergi incet si toate celelalte probleme dispar. Mda, profund…

Reply
Tibi 10 ianuarie 2014 - 12:05

Da, din cate spui tu e mult mai "corect" sa presupui ca toti sunt profesionisti in trafic si ca orice incepator sau pana si unul cu experienta la pamant dupa o zi grea de munca uita sa semnalizeze ar trebui sa moara lovit de un vitezoman. Nu toti pot face estimarile bine la o depasire, o iesire din parcare sau un exemplu foarte bun intersectia din video mai ales cand celalalt circula cu viteza foarte mare.
Iti dau si eu un exemplu care s-a intamplat recent: Un mos cu o dacie semnaliza stanga sa intre de pe un drum drept cu prioritate pe un drum secundar, unul cu duba, datorita vitezei si din cauza ca celalalt avea dacie si nu se vedea semnalizarea exceptional, l-a lovit in portpagaj foarte tare, au explodat masinile pentru ca mosul avea gaz si au murit amandoi.

Daca tu vrei sa mergi cu viteza esti invitatul meu sa iti faci de cap, dar nu pe drumurile publice unde poti lasa un copil fara tata/mama, sau alte situatii de familii distruse doar pentru ca tu ai tinut-o "apasata".

Video-ul subliniaza foarte bine riscurile unei greseli mici confruntate cu viteza. Respect pentru cei ce au gandit-o asa de bine si cei care au realizat-o.

Reply
Garett 10 ianuarie 2014 - 13:03

Semnul ala de "STOP" mare cat casa pe care cel cu Forester nu l-a respectat banuiesc ca nu i-a sarit nimanui in ochi, nu?

Reply

Lasa un comentariu