Acasa Ford Ford se pregateste pentru cel mai activ an din istoria sa: va angaja 11.000 de persoane in 2014, insa doar in SUA si Asia

Ford se pregateste pentru cel mai activ an din istoria sa: va angaja 11.000 de persoane in 2014, insa doar in SUA si Asia

de Vlad Barza

Ford Mustang (sursa - Ford)

Ford are pierderi mari in Europa, fabrica de la Craiova a fost mai mult inchisa in ultimele trei luni, insa lucrurile stau cu totul altfel in SUA si in Asia unde vor fi angajati 11.000 de oameni anul viitor, cea mai mare expansiune a efectivelor in ultimii 13 ani. In plus, Ford spune ca va lansa 23 de modele noi si restilizate in 2014, ceea ce face ca anul viitor sa fie cel mai activ din istoria companiei care fabrica peste 5 milioane de automobile anual.

Ford va angaja anul viitor 5.000 de oameni in SUA si 6.000 in Asia unde vor fi deschise doua uzine noi in China. Compania spune ca are nevoie de o extindere fara precedent fiindca trebuie sa sustina lansarea a 23 de modele noi si restilizate, printre care noul Mustang, un nou model Lincoln si o noua generatie a utilitarei Transit.

Practic, Ford isi va mari efectivele cu 7%, iar ca si numar, din 2000 incoace nu a mai fost o crestere atat de puternica a numarului de angajati. Si numarul de modele noi va fi un record si arata ca Ford nu a mai mers cu asa mare forta de pe vremea cand Dwight D. Eisenhower era presedinte al SUA, a spus John Fleming, omul care a avut un rol important in venirea Ford la Craiova. Fleming este in prezent vicepresedinte pe partea de productie la Ford.

„E cea mai rapida si agresiva expansiune a productiei la Ford in ultimii 50 de ani”, spune Fleming, referindu-se la un an in care vor fi deschise doua uzine noi in China, marind productia cu 300.000 unitati. In plus, va fi deschisa si o uzina de motoare in Brazilia.

Ford Europa a avut pierderi de 1,8 miliarde dolari anul trecut, iar in primavara era foarte pesimista si astepta cifre mai rele pe intreg 2013. Totusi, cele mai noi rezultate financiare aratau o clara revenire, cu pierderi de 228 milioane dolari in Q3 si un total de 1,03 miliarde dolari in primele noua luni. Despre planurile si lansarile Ford Europa puteti citi aici.

America de Nord e “zona vedeta” pentru Ford, SUV-urile si camionetele din gama avand mare cautare si aducand vanzari de 66 miliarde dolari in primele noua luni, cu aproape 10 mld peste 2012. Profitul a fost pe masura: 7,07 miliarde dolari fata de 6,4 miliarde dolari in noua luni din 2012.

Trimestrul trecut profitul Ford a fost de 2,6 miliarde dolari pe plan mondial, iar la noua luni a ajuns la 7,29 miliarde dolari, cu un miliard de dolari peste 2012. Ca si vanzari, totalul a fost de 109,9 mld dolari intre ianuarie si septembrie anul acesta, fata de 97 miliarde dolari in perioada similara din 2012.

Lasa un comentariu