Acasa Curiozitati VIDEO: Cum accelereaza Duster 1.2 TCe, cea mai puternica masina Dacia de serie produsa vreodata

VIDEO: Cum accelereaza Duster 1.2 TCe, cea mai puternica masina Dacia de serie produsa vreodata

de Adrian Mitrea

Dacia Duster 1.2 TCe (sursa - Dacia)

Duster 1.2 TCe este cel mai puternic automobil de serie produs vreodata de Dacia, avand 125 Cai Putere (CP), dezvoltati de un motor de 1,2 litri, turbo, pe benzina, cu patru pistoane, 16 valve si distributie pe lant. Motorizarea 1.2 TCe de pe Duster este ce mai puternica declinare a acestui propulsor Renault de 1,2 litri si trimite masina pana la 100 km/h in 10,4 secunde. Iata o repriza de accelerare de la bordul lui Duster 1.2 TCe.

4 comentarii

Klaus_CT 3 noiembrie 2013 - 14:29

Mi se pare hilar ca Dacia sa fie atat de criticata tocmai in Romania. Sunt o gramada de asa-zisi cunoscatori in domeniul auto ce arunca cu noroi in Dacia, acest brand fiind caracterizat ca "mizerie", "caruta", "coaja", "rebut", etc.
Colegul Dan, afirma ca este "Super cacat de masina". Hmmm… daca voi toti criticati aceasta masina, atunci de ce Dacia este totusi cea mai vanduta masina din Romania?
Mai mult decat atat, Dacia este cel mai vandut produs romanesc la export, fara Dacia ar muri o mare parte din industria auto romaneasca, atat pe verticala, cat si orizontala. PIB-ul Romaniei ar avea grav de suferit fara Dacia.
Acum francezii au decis sa puna pe Duster un motor modern de 125 cp si un cuplu de 205 nm. In continuare, nu inteleg de ce unii sunt atat de vehementi sau nemultumiti. Skoda Yeti are un propulsor 1.2 TSI de 105 cp, mult mai slab decat cel ce echipeaza Dacia, nu am auzit insa pe cineva sa fie atat de nemultumit de Yeti. Si apropos, masina este cu 3000 de euro mai scumpa decat Dacia. De asemenea, desi 1.4 TSI-ul de 122 cp, de pe Yeti are 200 cmc mai mult decat 1.2 tce-ul de pe Duster, acesta dezvolta o putere mai redusa decat 1.2 tce, motorul de pe Dacia avand in acelasi timp si un cuplu mai mare.
Ma intreb ce masini au condus sau conduc acesti contestatari ai Dacia de sunt atat de neumultumiti de aceasta marca. Si va rog, nu imi dati exemple cu masini la mana a doua/treia, scoase din cutie, rulate in strainatate si cu reviziile efectuate la coltul blocului, ca nu tine. Mi-ar placea sa critice Dacia conducatori auto ce respecta pe ceilalti participanti la trafic, ce isi ingrijesc masinile cu drag si care dau pe la reprezentanta nu doar atata timp cat masinile pe care le detin se afla in garantie.

Reply
Ionut 16 ianuarie 2014 - 13:09

Ai pus punctul pe i.
Asa e. Poporul roman e un popor de 2 bani, cred ca printre singurii care nu-si sustin productia interna. Din pacate problema asta pleaca de la radacini. Asa sunt invatati de parinti ca ceea ce e din afara e mai bun. Pacat! Ne meritam soarta.

Reply
Ionut 16 ianuarie 2014 - 13:26

Singura chestie adevarata (pe care o sustin unii din "critici") este ca nu se poate utiliza zilnic masina la turatiile din demo. O alta chestie adevarata este ca nu motorul de 1.2 este echipat cu un reductor mai maricel decal la Logan din prisma faptului ca este o masina de teren, adica acea putere de 125 de cai nu este chiar atat de impresionanta mai ales pt. ca este dezvoltata decat la turatii mari (5000 ture). Oricum, masina per ansamblu e reusita pentru pretul ei. Eu unul, daca as avea nevoie de ea si, desigur, daca as avea si bani mi-as lua-o in detrimentul oricarei marci din exterior la fel cum as proceda si in cazul unei masini mici in aceleasi conditii. Doar ca eu circul cu bicicleta – care are cheltuieli anuale de intretinere extrem de mici si in plus de asta fac si miscare. Pentru deplasari pe distante mai lungi in afara orasului folosesc autobuzul si trenul, mijloace deasemenea mai ieftine decat automobilul propriu.

Reply
claudiu 27 ianuarie 2021 - 11:59

Cei cara defăimează marca DACIA,care la ora actuală este proprietatea Grupului RENAULT-NISSAN, au ramas cu conceptii invechite.E adevarat, primul model de Dacia Logan produs in Romania, nu a fost prea reușit, dar ca preț și ca mod de intretinere a fost pe placul multor români.De atunci si pana acum, linia de productie de la Colibasi s-a diversificat.Au aparut modele noi, francezii chiar au investit in Romania unde mâna de lucru este ieftina, totusi…Exporturile au crescut, iar tehnologiile sunt apropiate de marca RENAULT pentru că soluțiile tehnice de echipare sunt propuse de francezi și experimentate împreună cu specialistii români.Chiar dacă există în continuare denumirea DACIA (pentru ca asa a vrut partea română, să păstreze acest brand), masinile care ies pe poarta fabricii nu mai au nimic în comun cu cele de altădată, cu excepția faptului că sunt produse în România.Însă concepția nu mai este „made in Romania”….Am un Duster echipat cu motorul DCI – K9K 958 (109 CP) si imi pare bine ca am achizitionat o asemnea masina, bună si ieftina in comparatie cu alte SUV-uri bengoase, fabricate in alte țări din UE.Am aflat multe despre acest motor, foarte fiabil, common rail, care se sincronizează perfect cu CV in 6 trepte, manuală.Sunt convins ca vom vedea in curand Duster cu cutie automată.Cei care credeți că DACIA mai este o masină de fabricație românească, sunteți într-o mare eroare.Nu vreau sa va jugnesc!Mai citiți, documentati-vă și poate aveți ocazia să și conduceți masinile din generatiile noi, DACIA-Grup RENAULT-NISSAN.

Reply

Lasa un comentariu