Acasa Industrie Panasonic va furniza doua miliarde de baterii litiu-ion celor de la Tesla Motors, in urmatorii patru ani

Panasonic va furniza doua miliarde de baterii litiu-ion celor de la Tesla Motors, in urmatorii patru ani

de Adrian Mitrea

Tesla Model S (sursa - 0-100.ro)

Panasonic, cel mai mare producator de baterii litiu-ion pentru masini electrice, a castigat un contract pentru a furniza, in urmatorii patru ani, doua miliarde de astfel de acumulatori catre compana auto americana Tesla Motors, care fabrica cele mai avansate automobile electrice de serie din lume.

In total, Panasonic va livra catre Tesla Motors doua miliarde de celule litiu-ion pana in 2017, fata de circa 200 de milioane de unitati livrate pana acum, in ultimii doi ani, informeaza Bloomberg.

Tesla Motors este singurul producator de automobile electrice ce reuseste sa isi creasca constant vanzarile si sa propuna clientilor automobile cu autonomii comparabile cu ale masinilor pe benzina si diesel.

Singurul automobil din gama Tesla Motors in prezent este Model S, dupa ce compania a renuntat la decapotabila sport Roadster. Incepand de anul viitor va fi lansat si un SUV electric, Model X.

Tesla Model X si Tesla Model S au potential de vanzare mult mai mare decat masina de nisa Roadster, care are doar doua locuri, si reprezinta niste evolutii firesti ale gamei Tesla Motors.

Lasa un comentariu