Acasa Jaguar Jaguar va prezenta un concept de SUV la salonul de la Frankfurt

Jaguar va prezenta un concept de SUV la salonul de la Frankfurt

de Vlad Barza

Jaguar C-X17 (sursa - Jaguar)

Jaguar va prezenta pe 9 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt un concept de crossover – SUV numit C-X17, care, daca va fi produs,  ar concura cu modele de la Audi si BMW, scrie presa britanica. Jaguar vrea sa scoata modele mai mici si sa intre si pe segmentul SUV, iar aici va putea profita de experienta „colegei” de alianta Land Rover.

Jaguar a prezentat o fotografie „teaser” si s-a multumit sa spuna ca la Frankfurt va aduce un concept numit C-X17 care este „un studiu de design gandit sa prezinte o noua si avansata arhitectura”, se spune in comunicatul companiei.

Publicatii britanice precum Autocar spun ca pe aceasta noua arhitectura se va construi un SUV de oras dar si un sedan compact, aceste masini urmand sa iasa pe piata in 2015.

Sursele spun ca in varianta de serie SUV-ul se va numi XQ sau Q-type, iar sedanul se va chema XS. Jaguar Land Rover a avut ani prosperi de cand a fost preluata de Tata Motors, insa Jaguar are vanzari mult mai mici decat Land Rover fiindca are putine masini in gama.

Lansarea celor doua modele va schimba insa lucrurile si va pune Jaguar mult mai aproape de marcile germane premium, care au avut acum un deceniu curaj sa faca pasi consistenti in segmente precum SUV si sedan compact.

Financial Times scria in iulie ca Jaguar isi va schimba strategia pentru a castiga multi clienti si va intra in segmentul SUV fiindca piata cere si fiindca are experienta „in house” de la Range Rover al carui Evoque se descurca foarte bine.

Vanzarile Jaguar pe plan mondial au crescut cu 33% in primele sapte luni, la peste 43.000 masini. Cele ale Land Rover au crescut cu 11%, spre peste 198.000 unitati.

Lasa un comentariu