Acasa Ford FOTO: Ford aduce la Frankfurt un concept care da indicii clare despre noua generatie S-MAX

FOTO: Ford aduce la Frankfurt un concept care da indicii clare despre noua generatie S-MAX

de Vlad Barza

Ford S-MAX Concept (sursa - Ford)

Ford a prezentat la Dusseldorf si va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt pe 10 septembrie conceptul S-MAX care da o idee clara despre cum va arata noua generatie a MPV-ului care va fi lansat in 2014. Compania spune ca masina este spatioasa, stilata si isi mentine aerul sportiv, iar varianta concept are si sisteme ce monitorizeaza sanatatea ocupantilor.


Ford a prezentat in 2005 conceptul Sport Activity Vehicle care a stat la baza lui S-MAX ce a fost lansat in 2006. Acum este vremea sa vina o noua generatie, iar compania spune ca noul concept este o dovada ca tine cont de feed-back-ul venit din piata.

Click aici pentru galerie foto

S-MAX cocnept a fost prezentat in premiera la Dusseldorf si va fi la standul Ford la Salonul Auto de la Frankfurt care incepe in 10 septembrie. La nivelul grilei si a farurilor se vad elementele noului limbaj de design al Ford, iar interiorul vine cu scaune somptuoase ce pot fi configurate pentru a adaposti intre patru si sapte pasageri.

Este prezent si sistemul de conectivitate SYNC cu posibilitatea ca diversi parametri ai masinii si diverse aplicatii sa fie controlate vocal. Tot prin SYNC pot fi monitorizate si trimise date despre pulsul soferului si despre tensiunea arteriala, astfel ca daca apar variatii mari in foarte scurt timp, datele pot fi trimise in timp real catre doctori sau cateva dintre sistemele de asistenta a soferului pot interveni.

Exista si un sistem de monitorizare a glicemiei, ideea fiind ca daca, spre exemplu, un copil care sta pe bancheta din spate are o criza diabetica, parintii sa fie avertizati la timp.

Pe S-MAX Concept sunt prezente si sisteme de asistenta ce pot detecta pietonii si pot aplica automat frana daca o coliziune este iminenta. In plus, exista si sisteme de asistenta la parcare.

Ford a vandut 17.700 de masini S-MAX in cele mai mari piete europene intre ianuarie si iulie, ceea ce inseamna o scadere de 9.700 unitati fata de 2012. Compania a vandut in total in toate tarile europene 808.000 masini din toate modelele in primele sapte luni (cu 57.000 mai putin decat in perioada similara din 2012).

Lasa un comentariu