Acasa Saloane Auto Continental, Google si IBM vor colabora pentru dezvoltarea unor masini care se conduc singure

Continental, Google si IBM vor colabora pentru dezvoltarea unor masini care se conduc singure

de Vlad Barza

Masina Toyota Prius a Google (sursa - cs.cmu.edu)

Compania germana Continental este pe cale sa semneze intelegeri cu Google si IBM pentru a dezvolta un sistem viabil care sa permita lansarea unor masini capabile sa se conduca singure, scrie publicatia germana FAZ. Continental si Google au testat in ultimii ani  masini autonome, iar IBM a prezentat o serie de idei tehnologice. Nu este clar in ce consta alianta si daca cele trei companii se gandesc la un anumit automobil sau la o platforma.

Continental va dezvalui aceste colaborari la Salonul Auto de la Frankfurt pe 10 septembrie, spun sursele citate de publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Germanii nu au dorit sa comenteze informatiile, iar oficialii Google si IBM nu au furnizat o pozitie oficiala.

Continental are in SUA o colaborare cu Cisco Systems si testeaza masini autonome si modul in care datele sunt transmise intre ele.

Google testeaza din 2010 masini autonome in SUA, obtinand si dreptul de a le incerca pe cateva drumuri publice.

Nu este clar in ce va consta aceasta alianta si nici daca e vorba de dezvoltarea unui vehicul propriu-zis sau a unei platforme pentru masini autonome.

Este posibil sa fie vorba de prezentarea unor tehnologii care sa sustina si sa permita comunicarea intre un numar mare de masini autonome.

IBM a prezentat in 2012 un concept de baterie litiu-aer despre care compania a spus ca este atat de eficienta la partea de energie si densitate incat autonomia unei masini electrice poate ajunge la 800 km. In prezent masinile electrice de 30.000 de euro au o autonomie de circa 150 km.

in plus, IBM prezenta in 2011 viziunea asupra unei lumi in care toate locurile de parcare sunt conectate cu ajutorul senzorilor, ideea putand avea o aplicabilitate in acest proiect.

Lasa un comentariu