Acasa Curiozitati VIDEO: Politia Rutiera, la „vanatoare” prin Bucuresti, cu camera ascunsa

VIDEO: Politia Rutiera, la „vanatoare” prin Bucuresti, cu camera ascunsa

de Adrian Mitrea

Sofer camion (sursa - Daimler)

Politia Rutiera a facut publice inregistrari video cu abateri ale soferilor de la regulile de circulatie, cele mai frecvente fiind intoarecerile in locuri nepermise, depasirea coloanei prin loc nepermis si vorbitul la telefon fara hands-free. Actiunea Politiei arata insa ca nici politistii nu respecta intotdeauna regulile.

In cel mai recent clip, la minutul 2:47, se poate observa cum o motocicleta a Politiei este oprita fix pe trecerea pentru pietoni, iar la minutul 3:57 se poate observa cum politistul care scrie o amenda are centura de siguranta trecuta smechereste prin spatele trupului, ceea ce, in caz de accident cu deschiderea airbag-urilor, poate conduce la ranirea seriosa a lui.

De asemenea, la 4:47 se poate vedea cum sunt “vanati” doi soferi (Dacia Pick-Up si Opel Vectra) care efectiv nu au cum sa vada ca pe marginea drumului se afla un pieton care se va angaja in traversare, ei fiind pe benzile trei, respectiv patru de circulatie, aflati deja in dreptul trecerii de pietoni in momentul in care femeia face primul pas pe zebra (probabil aparand dintre niste masini stationate neregulamentar langa trotuar).

Actiunea Politiei Rutiere este salutara si poate avea efecte pozitive pe termen lung daca aceasta actiune a lor incognito, foarte mediatizata ulterior executarii ei, se va repeta sistematic si soferii vinovati vor fi sanctionati. Pana una alta, si soferi, si politisti, avem de invatat din aceste imagini.

Mai jos poti vedea o inregistrare facuta publica cu aproape doua saptamani inainte de cea de mai sus.

Lasa un comentariu