Acasa Dacia Noi cifre rotunde la Dacia: 9 milioane de sasiuri si 2,5 milioane cutii de viteze JH produse

Noi cifre rotunde la Dacia: 9 milioane de sasiuri si 2,5 milioane cutii de viteze JH produse

de Adrian Mitrea

9 milioane sasiuri UMCD (sursa - Dacia)

Uzina Mecanica si sasiuri Dacia (UMCD) a marcat productia a noua milioane de sasiuri, in 13 ani, precum si a 2,5 milioane cutii de viteze JH. Productia de sasiuri a demarat in anul 2000 pentru modelele SuperNova si Solenza. Incepand din 2004 s-au adaugat progresiv in liniile de fabricatie sasiuri pentru modelele din gama Dacia, dar si pentru autovehicule din gama Renault sau ale unor alti constructori auto internationali. Astfel, Dacia se plaseaza pe locul intai la productia de sasiuri in cadrul Grupului Renault la nivel international.

Tot in cadrul activitatii mecanice a Dacia, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze a fost fabricata cutia de viteze JH cu numarul 2.500.000. Productia cutiilor de viteze JH a demarat in anul 2001. Cutiile de viteze JH asamblate la UMCD sunt livrate catre Uzina Vehicule Dacia (UVD), unde echipeaza modelele Logan si Sandero, dar merge si la export in uzinele Renault din Columbia, Rusia, Maroc, India, Iran si Africa de Sud. Volumele pentru export depasesc 50%.

In cadrul UMCD este fabricata si cutia de viteze TL  care echipeaza Dacia Duster si diverse modele Renault si Nissan.

Intinsa pe o suprafata de 16 hectare (ha) UMCD este cea de-a doua mare uzina situata pe platforma industriala de la Mioveni (peste 3.600 de angajati, dintre care 27% femei) si prima uzina din cadrul Grupului Renault din punct de vedere al diversitatii proceselor.

In cele sapte departamente de fabricatie ale UMCD sunt produse piese brute din aluminiu, se uzineaza si se asambleaza motoare si cutii de viteze, se monteaza punti fata si spate, se preseaza si se sudeaza osii si cadre grup motopropulsor pentru vehicule asamblate la Uzina Vehicule Dacia (UVD) si in alte uzine la nivel international.

In martie 2013 UMCD a marcat productia cutiei de viteze TLx cu numarul un milion si foarte recent a fost sarbatorita fabricatia mototului TCe 90 cu numarul 100.000.

2,5 milioane CV JH (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu