Acasa Dacia Este oficial. Noua Dacia Duster va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt

Este oficial. Noua Dacia Duster va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt

de Vlad Barza

Un lot de masini Duster (sursa - Dacia UK)

Groupe Renault a confirmat ca pe 10 septembrie, in deschiderea Salonului Auto de la Framkfurt, va fi prezentata versiunea restilizata a SUV-ul Dacia Duster care a fost lansat acum trei ani, iar in prezent este cel mai vandut model din Grup. Tot la Frankfurt, Renault va aduce un concept car premium si va expune si gama de vehicule electrice, inclusiv Zoe, recent lansat in Germania.

Despre Duster facelift Renault spune doar ca isi va pastra toate punctele forte si va fi star-ul standului Dacia. Despre concept car-ul Renault ce va fi prezentat se spune doar ca „infatiseaza viziunea Renault asupra segmentului premium„.

Dacia a reinnoit in 2012 si 2013 toata gama, dar fix cel mai bine vandut model a mai ramas de modernizat, iar acest lucru se va intampla in septembrie cand o versiune cu un facelift semnificativ va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 10 septembrie.

O mult asteptata modificare va fi la plansa de bord, care va fi asemanatoare cu cea de la noile Sandero si Logan si va putea acomoda si sistemul de navigatie cu touch-screen. Imbunatatiri vor fi aduse si la partea de antifonare, iar emisiile de CO2 ale motoarelor vor fi, se pare, si ele mai reduse, lucru important mai ales in tarile unde valoarea impozitelor anuale depinde de valoarea emisiilor de CO2.

Duster se vinde atat sub sigla Dacia, cat si sub cea a Renault, vanzarile fiind foarte bune in America de Sud si in Rusia, astfel incat dupa primele sase luni din 2013 Duster este cel mai bine vandut model al Grupului, gasindu-si 188.000 de clienti sub sigla Dacia, dar si Renault.

Duster se fabrica in prezent in Romania, Brazilia, Rusia si India si nu este de mirare ca SUV-ul va reprezenta peste o treime din vanzarile totale ale gamei Entry, care vor depasi pentru prima oara valoarea de un milion de unitati.

In Rusia, peste jumatate din productia uzinei Renault de langa Moscova este dedicata lui Duster, iar pe aceasta piata masina a primit deja o versiune modernizata, dispune si de cutie automata si de o varianta cu motor de 2 litri pe benzina.

Lasa un comentariu