Acasa Dacia Dacia a produs 100.000 motoare turbo pe benzina TCe 90 in mai putin de un an

Dacia a produs 100.000 motoare turbo pe benzina TCe 90 in mai putin de un an

de Adrian Mitrea

100.000 Motoare TCe (sursa - Dacia)

Uzina Mecanica si sasiuri Dacia (UMCD) a marcat la inceputul lunii iulie a acestui an productia a 100.000 de motoare pe benzina turbo TCe 90, de 898 centimetri cubi (cmc), cu trei pistoane. Uzina romaneasca este prima si singura care produce acest motor, iar pana la finalul anului 2013 linia de fabricatie va fi adaptata pentru o capacitate de productie de 450.000 motoare/an, a anuntat Dacia.

Acest motor TCe 90 echipeaza noile Logan, Sandero, Sandero Stepway si Logan MCV, precum si Renault Clio IV.

Piesele integrate in noul motor (carterul de distributie, semela, capacul chiulasa, carterul cilindri, capacul palier, volanta si arborele cotit) sunt realizate (turnate si uzinate) in cadrul UMCD.

Intinsa pe o suprafata de 16 hectare (ha) UMCD este cea de-a doua mare uzina situata pe platforma industriala de la Mioveni (peste 3.600 de angajati, dintre care 27% femei) si prima uzina din cadrul Grupului Renault din punct de vedere al diversitatii proceselor.

In cele sapte departamente de fabricatie ale UMCD sunt produse piese brute din aluminiu, se uzineaza si se asambleaza motoare si cutii de viteze, se monteaza punti fata si spate, se preseaza si se sudeaza osii si cadre grup motopropulsor pentru vehicule asamblate la Uzina Vehicule Dacia (UVD) si in alte uzine la nivel international.

In martie 2013 UMCD a marcat productia cutiei de viteze TLx cu numarul un milion.

Lasa un comentariu