Acasa Datsun VIDEO: Nissan prezinta primul model al marcii Datsun: un hatchback numit GO care va costa de la 5.100 euro

VIDEO: Nissan prezinta primul model al marcii Datsun: un hatchback numit GO care va costa de la 5.100 euro

de Vlad Barza

Datsun GO (sursa - Nissan)

Nissan a anuntat in 2012 ca va reinvia marca Datsun cu care vrea sa faca volume mari in pietele auto emergente, iar acum a prezentat primul model, un hatchaback de cinci locuri care se numeste GO si care va fi lansat la inceput de 2014 in India, de la 5.100 euro (6.700 dolari). Tot la anul masina va fi lansata in Africa de Sud si apoi extinderea va cuprinde Rusia, Indonezia, America Latina si Africa. Masinile Datsun vor fi fabricate si la uzina Lada, unele componente vor veni de la Dacia.

Hatchback-ul GO are cinci locuri si un motor de 1,2 litri benzina, dimensiunile fiind de clasa B; 1,63 metri latime, 1,58 metri inaltime si 3,78 metri lungime. Nissan are ganduri mari, dorind ca pe piata indiana sa ajunga sa aiba in total o cota de 10% in 2016, de la 1,2% in prezent.

Numele GO vine de la primul model marca Datsun lansat in Japonia. Modelul reinviat va costa de la circa 400.000 de rupii (5.100 euro), insa India este piata cu cele mai multe masini ultra low-cost, existand modele noi de la marci precum Tata, Maruti si Hyundai care costa sub 5.000 euro. Marca Datsun a existat intre 1932 si 1986, masinile ajungand si pe piata din SUA.

Nissan va extinde gama Datsun cu noi modele in 2014 si in urmatorii doi ani le va vinde in multe tari emergente precum Rusia, Indonezia, Africa de Sud, zona Americii Latine si alte regiuni.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, spune ca vorbim de o zi istorica fiindca, datorita acestui model, mult mai multi isi vor putea realiza visul de a detine o masina. Va ajuta si faptul ca vorbim de o marca japoneza consacrata, iar la modelul GO s-a lucrat si in Franta si Japonia.

Lasa un comentariu