Acasa Tehnologie Garmin a prezentat un sistem care permite proiectarea informatiilor de navigatie pe parbrizul masinii

Garmin a prezentat un sistem care permite proiectarea informatiilor de navigatie pe parbrizul masinii

de Vlad Barza

Garmin Head Up Display (sursa - Garmin)

Producatorul de GPS-uri Garmin lanseaza vara aceasta un sistem care, ajutat de un smartphone, permite proiectarea directiilor de navigatie pe parbrizul masinii, micsorand timpul in care soferul isi ia ochii de la drum. Cateva masini de top afiseaza pe parbriz diverse informatii, insa acest sistem poate fi utilizat pe orice automobil.

Directiile de urmat pot fi proiectate pe parbriz fie printr-o pelicula transparenta de plastic lipita pe parbriz sau printr-o mica oglinda translucida. Este nevoie de un smartphone cu Bluetooth si aplicatie de GPS Garmin instalata.

Acest sistem care costa in SUA 129 dolari permite soferului sa isi ia cat mai putin ochii de la drum fiindca informatiile sunt afisate in partea de jos a parbrizului, in „calea” privirii soferului.

Acest tip de display pe parbriz se gaseste pe cateva modele de top, insa acum poate fi utilizat si pe masini mult mai acceptabile ca pret. Sunt afisate informatii legate de directie, viteza si timpul ramas pana la destinatie.

Soferii sunt sfatuiti si cand trebuie sa schimbe banda de mers, iar pe parbriz sunt afisate si informatii despre prezenta radarelor fixe si despre eventuale blocaje in trafic.

Lasa un comentariu