Acasa Romania Administratia Fondului pentru Mediu declanseaza o ancheta interna pentru verificarea modului in care au fost distribuite tichetele Rabla

Administratia Fondului pentru Mediu declanseaza o ancheta interna pentru verificarea modului in care au fost distribuite tichetele Rabla

de Vlad Barza

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Dupa ce programul Rabla a inceput cu un urias val de nemultumiri starnit de modul in care tichetele au fost impartite si de faptul ca unii le-au dat cu cateva zile inainte de termen, AFM a decis declansarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare si distribuire a voucherelor.

Iata comunicatul AFM:

Ca urmare a sesizarilor primite din partea unor colectori validati in „Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national” presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap, a dispus declansarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare si distribuire a tichetelor.

In functie de rezultatele anchetei interne, vor fi dispuse sanctiunile si masurile necesare, in conformitate cu atributiile si prevederile legale in vigoare.

Avand in vedere numarul mare de petitii primite de la cetateni, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu a dispus verificarea tuturor sesizarilor semnalate si comunicarea raspunsurilor catre petenti, conform prevederilor legale n vigoare.

Dupa finalizarea distribuirii tichetelor si centralizarea datelor, Administratia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul institutiei, modul de distribuire pe fiecare colector pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la lipsa de transparenta in aceasta etapa.

Rabla, inceput tulbure

Pe 10 iunie a inceput inscrierea cetatenilor, firmelor si institutiilor in Programul Rabla, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validati intr-o prima etapa, dar lucrurile au scapat de sub control din cauza cererii foarte mari.

In toate judetele tichetele s-au terminat la prima ora, nemultumirile au fost mari, iar cativa distribuitori au dat tichetele inca de vineri sau sambata, fiindca oamenii stateau cu rablele de zile bune in fata REMAT-urilor. In multe judete tichetele s-au terminat dupa abia doua-trei ore si au existat si nemultumiri legate de numarul de tichete alocate in anumite judete, in comparatie cu altele.

Lasa un comentariu