Acasa Industrie In Ucraina vor fi asamblate si masini chinezesti de catre o companie numita Bogdan Motors

In Ucraina vor fi asamblate si masini chinezesti de catre o companie numita Bogdan Motors

de Vlad Barza

JAC Motors J5 (sursa - chinaautoweb.com)

Chinezii fac pasi mici pentru intrarea in Europa si, dupa ce Great Wall a demarat in 2012 productia in Bulgaria, iata ca acum o companie chineza numita JAC Motors a semnat o intelegere pentru ca doua dintre modelele sale sa fie asamblate in Ucraina la fabrica Bogdan Motors. Vorbim de cifre foarte mici initial, insa compania are capacitati neutilizate mari.

La una dintre fabricile Bogdan Motors din Cherkassy, Ucraina, vor fi asamblate din kit-uri CKD doua modele ale chinezilor de la JAC Motors, primul dintre ele fiind sedan-ul J5, iar apoi un crossover numit S5.

Anul acesta spre final va incepe asamblarea de masini chinezesti si vor fi construite doar 180 de unitati din J5 in 2013, cadenta urmand sa creasca mai ales la anul, cu estimarea ca in august 2014 se vor asambla 300 de masini. Asamblarea crossover-ului S5 va incepe in martie anul viitor.

Bogdan Motors este printre cele mai mari companii auto din Ucraina. In fabricile sale se produceau masini GAZ, UAZ si Moskvich in anii ’90, iar din 1999 au iesit si primele autobuze sub marca Bogdan.

Bogdan s-a extins in ultimii ani, primind drept de a asambla din CKD-uri modele precum Tucson si Elantra de la Hyundai, utilitare Isuzu, dar si automobile de tip vechi ale Lada. Capacitatea de productie a Bogdan este de 120.000-150.000 unitati, insa productia propriu-zisa a scazut semnificativ din cauza crizei si acum este mult sub capacitate..

In Ucraina s-au produs anul trecut circa 70.000 de autoturisme, iar industria auto de acolo a fost lovita puternic de criza, unele companii vazandu-si productia scazand cu peste 70% de la un an la altul.

Lasa un comentariu