Acasa BMW FOTO: Asa arata noul BMW X5. Masina va fi lansata in Romania in noiembrie

FOTO: Asa arata noul BMW X5. Masina va fi lansata in Romania in noiembrie

de Adrian Mitrea

BMW X5 2013 (sursa - BMW)

BMW a publicat primele fotografii cu a treia generatie a SUV-ului X5, model ce va fi lansat si in Romania in luna noiembrie din acest an, potrivit importatorului local, BMW Group Romania. Noul BMW X5 este mai mare decat modelul care va iesi din productie si vine inclusiv cu optiune pentru un al treilea rand de scaune.

A treia generatie X5 masoara 4.886 mm in lungime (+29 mm), 1.938 mm (+5 mm) in latime si 1.762 mm in inaltime (-14 mm), avand un ampatament de 2.993 mm (+60 mm).

Portbagajul masinii este de 650 litri (+30 litri) si poate ajunge la 1.870 litri (+120 litri). Optional pot fi comandate scaune individuale pentru al doilea rand de scaune si tot optional clientii pot alege si un al treilea rand de scaune. Acestea din urma sunt prevazute pentru pasageri care au cel mult 1,50 m inaltime. Scaunele individuale din spate (al doilea rand) vin cu posibilitatea reglarii inclinarii spatarului cu 10 grade si posibilitatea culisarii sezutului inainte-inapoi cu 80 mm.

click aici pentru galeria foto

Pentru versiunile cu bancheta spate cu 3 locuri spatarele acestora pot fi rabatate fractionat 40:20:40. Hayonul poate fi deschis si inchis atat din cheia-telecomanda, cat si prin apasarea unui buton aflat la indemana soferului.

BMW introduce pe noul X5 liniile de personalizare Design Pure Experience si Design Pure Excellence, precum si deja clasicul pachet M Sport.

Toate motorizarile vin cuplate standard la o transmisie automata cu opt viteze, beneficiaza de Start/Stop, functie ECO PRO si functie coasting (decuplare automata a motorului de cutie, reproducand rularea fara frana de motor ca si cum pedala de ambreiaj ar fi apasata, la o masina cu transmisie manuala).

Exista o singura versiune cu propulsie (tractiune spate), denumita X5 sDrive25d, iar restul variantelor vin standard cu tractiune integrala xDrive.

Pentru noul BMW X5 exista suspensie metalica pe spate (standard) sau una cu perna de aer (optionala). De asemenea, pe noul X5 poate fi montata optional instalatie audio Bang & Olufsen.

X5 xDrive50i si X5 M50d vin echipate standard cu faruri cu xenon, iar optional exista posibilitatea alegerii unor faruri integrale cu LED, adaptive.

Pentru caroserie sunt disponibile 11 culori, iar culoarea oficiala de lansare este cea maro din poze (Sparkling Brown Brilliant Effect).

Pentru noul BMW X5 sunt disponibile urmatoarele versiuni de motorizare la lansare: xDrive30d (258 CP), xDrive50i (450 CP) si M50d (381 CP). Din decembrie 2013 vor fi disponibile si sDrive25d, xDrive25d, xDrive35i si xDrive40d.

De la lansarea primei generatii si pana in prezent BMW a vandut 1,3 milioane de automobile sub eticheta X5.

BMW X5 concureaza pe piata cu Mercedes-Benz Clasa M, Audi Q5 si Audi Q7, fiind plasat ca dimensiuni intre aceste doua modele.

BMW X5 2013 (sursa - BMW)

Lasa un comentariu