Acasa Foto VIDEO, FOTO: Renault Twin’Run ne dezvaluie cum va arata inlocuitorul lui Twingo

VIDEO, FOTO: Renault Twin’Run ne dezvaluie cum va arata inlocuitorul lui Twingo

de Adrian Mitrea

Renault TwinRun Concept (sursa - Renault)

In cinstea unor modele precum R5 Turbo si Clio V6, Renault a prezentat vineri, 24 mai, conceptul Twin’Run – o mica bestie cu motor V6 de 320 Cai Putere (CP) preluat de la Megane Trophy. La fel ca si conceptul Twin’Z, Twin’Run prefigureaza designul modelului care va inlocui Twingo.

Renault Twin’Run a fost dezvaluit in premiera cu ocazia celei de-a 71 editii a Monaco Grand Prix. La fel ca Renault R5 Turbo din competitiile anilor ’80, Twin’Run are faruri suplimentare, insa interpretate modern, utilizand tehnologie LED. Aceste faruri suplimentare au o grosime de numai 25 mm.

click aici pentru galeria foto

Conceptul Twin’Run beneficiaza de intreaga experienta din motorsport a Renault, avand sasiu tubular, motor V6 (codV4Y) amplasat central si cutie de viteze secventiala SADEV, cu diferential cu alunecare limitata si dublu ambreiaj uscat. Puterea este transmisa exclusiv rotilor din spate, iar viteza maxima este de 250 km/h. Twin’Run atinge 100 km/h in 4,5 secunde.

Dimensiunile acestui concept de curse al Renault dau primele indicii despre caracteristicile de gabarit ale inlocuitorului lui Twingo. Twin’Run are 3.680 mm lungime, 1.750 mm latime si 1.493 mm inaltime, avand o greutate de 950 kg.

Lasa un comentariu