Acasa Industrie Renault a confirmat reinnoirea Laguna si Espace in 2014 prin investitii de 420 milioane euro in uzina Georges Besse

Renault a confirmat reinnoirea Laguna si Espace in 2014 prin investitii de 420 milioane euro in uzina Georges Besse

de Adrian Mitrea

Uzina Renault Georges Besse (sursa - Renault)

Renault a anuntat ca va investi 420 milioane euro in modernizarea uzinei Georges Besse ca sa o pregateasca pentru intrarea in fabricatie, in 2014, a inlocuitorilor pentru Laguna, Espace, Scenic si Grand Scenic, scrie worldcarfans.com.

Banii cor fi folositi pentru a cumpara noi unelte si masinarii necesare fabricatiei noilor modele. Uzina va trece la un nou standard de productie care va permite tuturor celor cinci modele sa fie fabricate pe aceeasi linie, nu pe linii diferite, potrivit publicatiei citate.

Renault nu a dezvaluit prea multe detalii despre noile modele, dar a precizat ca vor folosi „elemente arhitecturale standardizate” si vor intra in productie candva anul viitor. Este posibil deci sa asistam la o standardizare si mai mare a arhitecturilor de vehicul la Renault, pe modelul platformelor MQB de la Grupul Volkswagen sau EMP2 de la PSA Peugeot Citroen.

Lasa un comentariu