Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz recheama in service 3.500 de unitati Citan dupa ce Euro NCAP a criticat dur siguranta masinii

Mercedes-Benz recheama in service 3.500 de unitati Citan dupa ce Euro NCAP a criticat dur siguranta masinii

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Citan (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz a demarat o operatiune de rechemare in service pentru modelul Citan, bazat pe Renault Kangoo, dupa ce Euro NCAP – organism independent de testare a sigurantei autovehiculelor – a criticat dur siguranta oferita de acest model. Mercedes-Benz va remedia problemele cu airbag-urile in aceasta operatiune de recall.

In comentariile legate de siguranta lui Citan, Euro NCAP spune ca airbag-ul tip cortina nu s-a declansat corect si a ramas agatat in prinderea superioara a centurii de siguranta. In plus, la impactul lateral cu un stalp distanta dintre portiera fata si cea din spate devine prea mare, iar corpuri straine pot patrunde pe acolo in habitaclu.

De asemenea, Euro NCAP mai critica si faptul ca masina nu are avertizor pentru centura de siguranta a pasagerului din dreapta-fata, precum si ca limitatorul de viteza setabil manual de catre sofer avertizeaza doar vizual, nu si acustic, depasirea limitei (auto)stabilite.

Mercedes-Benz a spus inca de atunci ca va corecta problema cu airbag-urile tip cortina, iar acest recall nu este deci o surpriza.

Mercedes-Benz Citan este derivat din Renault Kangoo si are, ca si acesta, atat o versiune pentru transport de marfa, cat si una pentru pasageri.

Renault Kangoo a fost testat in 2008 de Euro NCAP si a obtinut patru stele din cinci, insa merita mentionat ca reglementarile de siguranta au devenit mai exigente cu trecerea anilor.

Cazul Citan marcheaza prima data in ultimii 15 ani cand o masina care poarta sigla Mercedes-Benz obtine mai putin de patru stele la Euro NCAP.

Lasa un comentariu