Acasa Dacia Negocierile pentru salariile de la Dacia s-au incheiat. Cresterea este de 6%, plus o prima de rezultat

Negocierile pentru salariile de la Dacia s-au incheiat. Cresterea este de 6%, plus o prima de rezultat

de Adrian Mitrea

Angajati Dacia si cutia de viteze TLx cu numarul 1.000.000 (sursa - Dacia)

Negocierile privind noul Contract Colectiv de Munca (CCM) de la Dacia s-au incheiat marti, 16 aprilie, salariatii din perimetrul platformei industriale primind o crestere salariala de 6%, mai putin decat se aratase dispusa conducerea sa ofere (9%) si mult mai putin fata de cererile sindicatului (40%). Totodata, toti angajatii vor primi in luna mai o prima de rezultat pentru 2012 in suma de 1.680 lei brut, a anuntat Dacia.

„In cadrul sedintei finale de negociere, partile au convenit cresteri salariale, care vor fi acordate din luna mai si care, pentru perimetrul platformei, reprezinta o crestere a masei salariale cu 6%. In plus, toți angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2012, in valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordata, de asemenea, in luna mai 2013”, a anuntat Dacia, intr-un comunicat de presa.

Negocierile au inceput in data de 20 februarie 2013 si s-au desfasurat peste 15 sedinte de negociere.

In timpul acestor negocieri, in zilele de 20 si 21 martie, angajatii Dacia au declansat un protest spontan despre care conducerea spune ca a costat 20 milioane euro in cifra de afaceri.

In negocieri a cantarit greu „sperietoarea Maroc”, aratata si explicata foarte limpede AICI de Radu Mavrodin – directorul de resurse umane pentru Renault in Romania si in regiunea EUROMED, dar si de Constantin Stroe – vicepresedinte al Dacia, AICI.

Lasa un comentariu