Acasa Curiozitati Ford Focus a fost cel mai bine vandut automobil din lume anul trecut

Ford Focus a fost cel mai bine vandut automobil din lume anul trecut

de Adrian Mitrea

Ford Focus sedan (sursa - 0-100.ro)

Ford Focus a fost cel mai bine vandut automobil din lume in 2012, cu un total de peste un milion de unitati comercializate la nivel global sub acest nume, a anuntat Ford, citand date ale firmei de cercetare Polk. Totodata, Ford Fiesta a fost cel mai bine vandut automobil din segmentul sau (clasa B) la nivel mondial, cu peste 720.000 exemplare inmatriculate.

Ford este in pozitia sa comunice astfel de cifre de vanzari mai ales datorita evolutiei pozitive din China, unde Focus este cel mai bine vandut model de pe piata. Rezultatele gamei de modele Focus au fost bune si in Rusia si SUA, dar mai putin in Europa.

In total au fost inmatriculate 1.020.410 masini Focus in 2012, la nivel mondial.

Datele prezentate de Ford au la baza situatia inmatricularilor de masini din intreaga lume, centralizate si analizate de firma de cercetare Polk.

Daca la nivel global Ford Focus a fost cel mai bine vandut nume de automobil in 2012, in Europa Focus se afla pe locul al saselea, in spatele Volkswagen Golf, Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Opel Corsa si Renault Clio, reiese din datele JATO Dynamics.

Asadar, pe piata europeana Fiesta se vinde semnificativ mai bine decat Focus (306.405 unitati Fiesta vs. 241.862 unitati Focus, +26%).

0-100.ro a publicat patru teste cu noul Ford Focus. Mai jos le poti revedea pe toate, in ordinea invers cronologica publicarii.

Lasa un comentariu