Acasa Dacia Protestul spontan de la Dacia din martie a costat compania 20 milioane euro in cifra de afaceri

Protestul spontan de la Dacia din martie a costat compania 20 milioane euro in cifra de afaceri

de Adrian Mitrea

Noul Sandero in uzina Dacia (sursa - Dacia)

Protestele spontane de la uzina Dacia din Mioveni, declansate in zilele de 20 si 21 martie, au costat compania 20 de milioane euro in cifra de afaceri, a declarat Radu Mavrodin, directorul de resurse umane pentru Renault in Romania si in regiunea EUROMED.

„(…) A afectat productia. Deci, cu alte cuvinte, este o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro care s-a evaporat intr-o zi si jumatate. Ceea ce este – din punctul meu de vedere – trist, lasand la o parte pierderea pe care am suferit-o noi toti in buzunar pana la urma, pentru ca Dacia este una din putinele intreprinderi care platesc cu adevarat, care contribuie de o maniera sensibila la bugetul acestei tari”, a declarat Mavrodin, la Pitesti.

El a adaugat ca intreruperea de activitate este o situatie care trebuie evitata, deoarece atat Grupul Renault, cat si bugetul tarii au de suferit.

„Dacia face, ca cifra de afaceri, intre 3% si 4% din Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei, ceea ce nu e neglijabil. Cand avem o astfel de oprire de activitate, cand e o zi deja se simte. Cand se ajunge la mai mult, si sper nici sa nu ne punem problema asta, o vom resimti si eu, si dumneavoastra”, a explicat oficialul Renault.

Radu Mavrodin este director de resurse umane in cadrul Renault si conduce activitatile din Romania si regiunea EUROMED. Absolvent al Facultatii de Matematica (Bucuresti, 1994), si-a completat studiile la Scoala de Studii Politice si Administrative (Bucuresti, 1996) si la Ecole Nationale d’Administration (Paris/Strasbourg, 1998). Mavrodin si-a inceput activitatea profesionala in domeniul materialelor de constructii in cadrul Grupului Lafarge, unde a ocupat diferite pozitii de management atat in tara cat si in Franta: Sef de Proiect, Director de Strategie, Director Parteneriate e-Business, Controlor de Gestiune Regiunea Africa, Director Divizia Beton Romania. In 2005 s-a alaturat Grupului Michelin unde a fost pe rand Director de Resurse Umane Romania-Balcani si Responsabil la nivel de Grup al Proiectului Competente.

Angajatii din schimbul intai de la uzina Dacia din Mioveni au declansat in data de 20 martie (miercuri) un protest spontan, iar miscarea a continuat si urmatoarea zi (joi, 21 martie) pana dupa-amiaza. Oamenii au protestat pentru ca vor salarii mai mari. Detalii despre acest subiect poti citi AICI si AICI.

Lasa un comentariu