Acasa Evenimente FOTO: Cum arata Salonul Auto Moto din Piata Constitutiei

FOTO: Cum arata Salonul Auto Moto din Piata Constitutiei

de Adrian Mitrea

Salonul Auto Moto Bucuresti 2013 (sursa - 0-100.ro)

Usor pretentios numit Salon Auto Moto, targul de masini, motociclete, biciclete, accesoriile aferente si servicii din Piata Constitutiei si-a deschis oficial portile si se tine in perioada 3-7 aprilie. Evenimentul e mai degraba interesant pentru cei care au bani de achizionat ceva – bunuri sau servicii – decat pentru gura-casca.

In total sunt prezente circa 20 de marci auto (Abarth, Chevrolet, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Mazda, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Range Rover, Suzuki, Volvo) si cateva marci de motociclete si scutere (Aprilia, Ducati, Honda, Kawasaki, Triumph, Lambretta).

click aici pentru galeria foto

La acestea se mai adauga expozanti din domeniul acumulatorilor auto, accesorii auto-moto, servicii (inmatriculari, detailing), iar vestea buna pentru cei care sunt mai mult decat gura-casca este ca toate aceste companii au venit la acest eveniment sa vanda si au pregatit in acest sens oferte speciale. Una dintre companiile expozante are de vanzare masini clasice restaurate (cateva exemple: Porsche 912 din 1969, 25.950 euro, Chevrolet Corvette Stingray din 1971, 34.950 euro, Ford Model T din 1924, 25.950 euro).

In rest, pretul de 15 lei in timpul saptamanii si 20 lei in weekend s-ar putea sa para mare pentru numarul de masini noi expuse. Multe modele anuntate ca premiere (Mazda6, Opel ADAM, Opel Mokka, Citroen DS3 Cabrio) se gasesc de fapt in showroom-uri de cel putin cateva saptamani. Totusi, economic vorbind, e poate mai rentabil sa platesti 15-20 lei pentru intrare la SAM (Salonul Auto Moto) si sa vezi mai multe aparitii noi pe piata la un loc decat sa bati drumul pana la showroom-uri. Amplasarea centrala, in Piata Constitutiei, e un avantaj, dar parcarea ramane o problema.

In noaptea zilei de sambata spre duminica (6-7 aprilie) va avea loc o noapte alba a comunitatii auto-moto, cu foc de tabara, muzica folk (fara amplificatoare audio). De asemenea, in zilele de sambata si duminica (6 si 7 aprilie) vor avea loc cascadorii cu motociclete pe Bulevardul Libertatii (circulatia publica va fi inchisa). Bulevardul Unirii va deveni parcare pentru masinile vizitatorilor. In plus, in fata Palatului Parlamentului se va organiza sambata si duminica un circuit de karting cu intrarea gratuita pentru vizitatorii SAM.

Miercuri, 3 aprilie, a avut loc in cadrul SAM si deschiderea oficiala a sezonului 2013 a Dunlop Romanian Superbike.

Salonul Auto Moto Bucuresti 2013 (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu