Acasa Ford VIDEO: Scandal in India, dupa ce in cateva reclame Ford apar femei inghesuite in portbgaj si figura lui Berlusconi

VIDEO: Scandal in India, dupa ce in cateva reclame Ford apar femei inghesuite in portbgaj si figura lui Berlusconi

de Vlad Barza

(sursa - YouTube)Ford India si agentia de publicitate WPP au fost nevoite sa-si ceara scuze dupa ce pe internet au aparut spot-uri publicitare in care sunt infatisate femei sumar imbracate, inghesuite in portbagaj si cu calus la gura, totul alaturi de figura zambitoare a lui Silvio Berlusconi, noteaza Wall Street Journal. Reclamele au fost puse de angajatii agentiei pe un site specializat, nu erau gandite pentru difuzare si au devenit publice fiindca au fost incarcate pe un site de advertising.

Trei reclame arata scene considerate jignitoare. Intr-una apar trei femei inghesuite in portbagaj, cu calus la gura, semi-dezbracate, iar peste toata scena apare ranjetul lui Silvio Berlusconi., celebru pentru scandalurile sexuale in care a fost implicat. O alta reclama este cu Paris Hilton, iar alta cu surorile Kardashian.

Agentia a gandit reclama ca fiind simpatica, sloganul fiind ca poti uita de griji datorita portbagajului spatios al modelului Ford Figo, cel mai ieftin model al marcii pe plan mondial. Reclamele au fost gandite doar ca test, ca si concepte pentru a testa reactia concurentei, insa angajatii agentiei de publicitate le-au „urcat: pe un site de profil.

Ford si-a cerut scuze pentru scandalul starnit si a tinut sa precizeze ca reclamele nu au fost comandate de companie si nici nu au fost gandite pentru difuzare.

Scandalul a fost amplificat de recente intamplari din India unde acum doua luni o femeie si-a pierdut viata dupa ce a fost violata. Tragedia a deschis o dezbatere publica aprinsa legata de faptul ca femeile din India sunt in mare pericol, iar reclame de genul celor cu Ford nu au facut decat sa puna gaz pe foc.

Lasa un comentariu