Acasa Audi Audi se bazeaza pe SUV-uri. Va dubla numarul de modele si vrea ca acestea sa ajunga sa reprezinte 40% din vanzarile totale in 2020

Audi se bazeaza pe SUV-uri. Va dubla numarul de modele si vrea ca acestea sa ajunga sa reprezinte 40% din vanzarile totale in 2020

de Vlad Barza

Audi Crosslane Coupe Concept (sursa - Audi)

Audi va extinde in continuare seria de SUV-uri Q, cel mai probabil urmand sa ajunga la sase modele, ideea fiind ca SUV-urile sa ajunga pana la finalul deceniului sa reprezinte chiar si 40% din vanzarile marcii, fata de un sfert in prezent, spun sefii Audi, citati de Automotive News. Cel mai bine vandut SUV al Audi a fost Q5 anul trecut, iar in piata vor aparea in urmatorii ani modele precum Q2, Q4 si Q6, spun surse din piata.

Rupert Stadler, CEO al Audi, spera ca in 2020 cand se asteapta ca vanzarile Audi sa ajunga la 2 milioane de unitati, SUV-urile sa reprezinte 33-40% din total. Anul trecut, marca din ingolstadt a inregistrat un nou record de vanzari, 1,45 milioane unitati, un sfert dintre aceste modele fiind SUV-uri. Cel mai vandut model din seria Q (compusa din Q3, Q5 si Q7), a fost Q5, cu 210.000 unitati.

Surse citate de Bloomberg sustineau ca in urmatorii ani vor fi lansate alte trei modele din seria Q (Q2, Q4 si Q6), prioritatea fiind un SUV mai mic decat Q3, pe o piata unde SUV-urile compacte si subcompacte se inmultesc rapid, contsructorii auto fiind incurajati de cererea promitatoare.

Nu doar SUV-urile mici sunt populare, ci si cele super premium, mai ales in zone precum China, Orientul Mijlociu si Rusia, astfel ca Audi, BMW si Mercedes lanseaza noi modele si in acest segment.

Luca de Meo, directorul de vanzari al Audi, estimeaza ca in 2010 se vor vinde in total 17-18 milioane de SUV-uri pe plan mondial, cu 50% peste cifrele din prezent. Si vanzarile totale de autoturisme vor creste de la 67 milioane unitati anul trecut, la mai bine de 80 milioane la final de deceniu.

Lasa un comentariu