Acasa Ford Ford Focus ST profita de schimbarea de generatie a lui Volkswagen Golf GTI si preia primul loc pe piata

Ford Focus ST profita de schimbarea de generatie a lui Volkswagen Golf GTI si preia primul loc pe piata

de Adrian Mitrea

Ford Focus ST (sursa - Ford)

Ford Focus ST a fost cea mai bine vanduta masina sport compacta in ultimele trei luni din 2012, reprezentand 44% din vanzarile din segmentul sau, clasandu-se astfel in fata modelelor Volkswagen Golf GTI (33%) si Renault Megane R.S. (12%).

In total, Ford a livrat 1.984 exemplare Focus ST in ultimele trei luni din 2012, potrivit datelor firmei de cercetare Polk, citate de Ford. Aceeasi firma de cercetare a comunicat si vanzarile celorlalte doua modele de la Volkswagen si Renault.

Astfel, Ford Focus ST profita de schimbarea de generatie a lui Volkswagen Golf GTI si se instaleaza pe prima pozitie in categoria hot-hatch. Ramane de vazut insa daca lucrurile vor ramane asa, pentru ca din aceasta primavara incep livrarile catre clienti pentru noul Golf GTI.

Oricum, lupta se anunta interesanta. Focus ST este singurul model care vine si cu o caroserie break, pe langa cea clasica cu cinci usi, Golf are tot doua versiuni de caroserie (3 usi si 5 usi), insa nu exista si o versiune break, iar Renault Megane R.S. si Opel GTC Astra OPC sunt singurele care sunt comercializate exclusiv cu o caroserie cu trei usi.

0-100.ro a publicat in iunie 2012 un test drive cu noul Ford Focus ST. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu