Acasa Mercedes-Benz Mercedes dezvolta cel mai mic SUV al sau, cu ajutor tehnic consistent din partea Renault-Nissan

Mercedes dezvolta cel mai mic SUV al sau, cu ajutor tehnic consistent din partea Renault-Nissan

de Vlad Barza

Mercedes-Benz Ener-G-Force Concept (sursa - Mercedes)

Mercedes-Benz lucreaza la un SUV de dimensiuni mai mici decat Clasa A, un model care ar trebui sa fie lansat in 2016 si sa imprumute si trasaturi de la Clasa G, scriu britanicii de la Autocar, citand un oficial Daimler. E de asteptat ca SUV-ul, care ca si dimensiuni va fi in genul unui Volkswagen Golf, sa fie construit pe o platforma dezvoltata in colaborare cu Renault-Nissan, urmand ca partenerul franco-japonez sa furnizeze si motoare mai mici.

Un director al Daimler a spus pentru Autocar la Salonul Auto de la Geneva ca se lucreaza la un SUV de segment B care sa preia trasaturi stilistice de la mai traditionalul Clasa G, dar sa fie o interpretare moderna a acestei masini.

„Deja ne-am aratat dorinta de a extinde clasa G cu conceptul Ener-G-Force prezentat la Los Angeles la final de 2012, iar acest SUV de clasa B face parte din planurile noastre”, a spus oficialul citat.

Pentru dezvoltarea acestui model, ce ar trebui lansat in 2016, se va utiliza o platforma dezvoltata impreuna cu grupul partener Renault-Nissan, platforma care va fi sustine cel putin doua tipuri de ampatament, dar si versiuni cu tractiune pe doua roti si altele cu tractiune  integrala.

In afara de acest SUV, pe noua platforma, descrisa ca fiind o extindere a structurii MFA a Mercedes, vor fi construite peste cativa ani noile generatii Clasa A, Clasa B, CLA si SUV-ul GLA.

In plus, colaborarea cu Renault-Nissan va aduce in gama Mercedes noi motoare in patru cilindri si injectie directie, dar si diesel common-rail.

Lasa un comentariu