Acasa Industrie Tesla Motors a ajuns sa produca 400 de masini pe saptamana si asteapta in acest trimestru primul profit din scurta sa istorie

Tesla Motors a ajuns sa produca 400 de masini pe saptamana si asteapta in acest trimestru primul profit din scurta sa istorie

de Vlad Barza

Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors, cel mai cunoscut producator de masini sport electrice, a ajuns sa produca saptamanal 400 de unitati Model S, ceea ce inseamna ca poate fi atins nivelul anual de 20.000 de masini care sa dovedesca faptul ca vorbim de o companie interesanta pentru investitori, noteaza Financial Times. Tesla va lansa in aceasta vara Model S si in Europa, iar in 2014 aduce in piata crossoverul Model X.

Tesla Motors a avut pana acum productie foarte scazuta, insa in ultimele saptamani din decembrie s-a ajuns si la 400 de unitati, ceea ce inseamna ca s-a atins masa critica ce ii poate convinge pe investitori ca au de-a face cu o companie promitatoare.

Cu acest nivel de productie poate fi atinsa tinta de 20.000 de unitati Model S pentru intreg 2013, iar pana acum exista 15.000 de comenzi, cu toate cu unele persoane care au depus un avans si-au retras comanda.

In ultimul trimestru din 2012 Tesla a livrat 2.400 de masini, mai putin decat cele 2.500-3.000 prognozate, insa in acelasi interval s-au adaugat 2.000 de comenzi noi ce vor fi onorate in acest an.

Totusi, din 2010 de cand compania raporteaza trimestrial rezultatele financiare, Tesla nu a postat decat pierderi, iar in ultimele trei luni din 2012 a avut vanzari de 306 milioane dolari si pierdere neta de 90 milioane dolari. Totusi, in contextul in care s-a atins masa critica necesara prin productia de 400 unitati/saptamana, Tesla asteapta ca in primul trimestru din 2013 sa afiseze primul profit din istoria.

Tesla va lansa in aceasta vara Model S si in Europa, iar in 2014 aduce in piata crossoverul Model X. Extinderea gamei va continua in 2015-2016 cu un sedan ceva mai ieftin de dimensiuni in genul BMW Seria 3.

Fondatorul Tesla Motors, Elon Musk, a fost intr-o disputa cu New York Times dupa ce un ziarist a desfiintat Model S intr-un test drive in care masina a ramas in drum cu bateriile consumate.

Lasa un comentariu